Golfbanor i USANyheterTävlingar

Därför går det så bra för Linnea Ström i Texas

Svenskorna gjorde succé under första rundan i Texas på Jackrabbitbanan. Två av våra golfhopp ligger efter första dagen på delat femte plats och det är en fröjd att se ledartavlan där den blågula flaggan ståtar på flera ställen.

En stabil öppningsrond, 69 slag placerar Linnea Ström topp-10 efter första dagens spel i US Women’s Open. Linn Grant gjorde lika bra i från sig.

Linnea Ström är en av de tio spelare från Sverige som kämpar om seger i US Women’s Open. Linnea Ström är bara 24 år men ses som en veteran eftersom de andra golfkollegorna är purunga.
– Det känns lite konstigt. Det var kul när jag kollade på en lista som Swedish Golf Team lade ut på instagram, då var jag plötsligt i mitten åldersmässigt. Jag är ju van att vara den yngsta, sade Linnea Ström i en intervju med V Sport Golfs kommentatorer Tobias Bergman och Carin Hjalmarsson efter första rundan.

Det gick bra trots vinden som störde en del. Linnea Ström göra nu sin amerikanska Women’s Open-debut. Hon blev proffs 2018 efter att ha tillbringat 2½ år vid Arizona State University, där hon vann titeln Pac-12 Conference 2016 och hjälpte Sun Devils till NCAA-mästerskapet 2017.

Sedan hon blev proffs utsågs Linnea till Symetra Tourens ”Årets rookie för säsongen 2018”. Hon innehar två topp-10-placeringar på LPGA-touren 2020.

Haft svårigheter ute på banan

Varför gick det då så otroligt bra för Linnea Ström i torsdags? Det var inte länge sedan hon skrev utlämnande och ärligt på sin instagram att hon haft det tufft ute på golfbanan och inte mycket har stämt. Formsvackan är ett minne blott och kanske har hennes nya energi och glöd som vi ser nu ute på golfbanan i Texas i US Women’s Open med hjärtat att göra?

Kärlek kan få vem som helst att bli stark, glad och lycklig. Därför är det inte så konstigt att Linnea lyser som en sol i tävlingen. Den forna caddien Jesse Karlsson är utbytt mot ingen mindre än – pojkvännen. Det är därför det går så bra! Linnea har denna vecka sin amerikanske ”love” vid sin sida, något hon fick frågor om efter gårdagens runda:
– Det är kul, han spelar golf själv. Det han hjälper mig med är lite spelstrategi men jag tar hand om de flesta klubbesluten själv. Det är skönt att ha honom som caddie och att han finns där för mig, sade Linnea Ström.

Som bekant avgörs veckans US Women’s Open på två banor, Jackrabbit och Cypress Creek. De första två ronderna alternerar spelarna, sen är det Cypress Creek som gäller i helgen. Eftersom Linnea Ström klarat av Jackrabbit kan hon därför lägga allt fokus på Cypress Creek för resten av veckan.

Faktaruta:

Ålder: 24
Land: Sverige
College: Arizona State
Internationella professionella segrar: 1
Plats i världsrankingen: nr 153 i Rolex-rankning (11 november 2020)

Nya sändningstider av US Women’s Open

Eftersom vädret förutspås vara blötare, blåsigare och inte lika varmt, flyttades starttiderna för omgång 2 fram 80 minuter till 08:00 Central Time. Det innebär också en ändring i TV-sändningen. Peacock är nu live klockan 10 EST. Golf Channel visar mästerskapet klockan 15.00 EST.

Vinden gynnar starka spelare

Vinden kan gynna starka spelare och kommer att passa dem mest som kontrollerar sin boll bäst och behåller sin bästa rytm. Cypress Creek greenerna är mycket mer utmanande, så visst blir det spännande att se dag 2 av Linnea Ström och de andra duktiga golfspelarna i Texas!

Foto Getty och Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights