NyheterTävlingar

Första segern på LPGA-touren för Linn Grant

Hon har vunnit fem gånger på Ladies European Tour och med sin historiska seger i Scandinavian Mixed förra året blev hon första kvinna att vinna en tävling på DP World Tour. Nu har Linn Grant vunnit på ytterligare en tour. I natt vann 24-åringen Dana Open och tog därmed hem sin första seger på LPGA-touren.

Grant var med sina 21 under par tre slag före U.S Women´s Open-vinnaren Allisen Corpuz.

– Jag har tänkt på den här dagen så många gånger. Och nu när det händer på riktigt är jag helt mållös, men samtidigt känner jag mig bekant med hela miljön och situationen av någon anledning. Allt känns så roligt just nu, sa en lycklig vinnare.

Grants 62-runda på lördagen gjorde att hon hade en sexslagsledning inför den sista dagen. Hon öppnade med att göra par på de första sju hålen, innan hon chippade i för birdie på det åttonde hålet och hade fortfarande en ledning på sex slag med nio hål kvar. Då satte Corpuz full fart och gjorde fem birdies på de sista åtta hålen och krympte Grants ledning till endast två slag.

– Jag tänkte att någon skulle komma bakifrån och skjuta en riktigt låg runda idag, så jag visste att jag sannolikt behövde gå två, tre under par för att vinna, sa Grant.

Och med en birdie på det sista hålet blev det just tre under par för rundan och seger med tre slag för Grant som kundes andas ut.

– Från det att jag slog ut på ettan till den sista putten har jag varit stressad och nervös. Att vara i en stor ledning är både kul men även inte kul alls.

Linn Grant blir med segern den 14:e svenska spelaren att vinna på LPGA-touren.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultaten från Dana Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights