NyheterTävlingar

Rookien Vincent Norrman vann Barbasol Championship

Vilken svenskhelg det blev! Först EM-guld till pojklandslaget, sen tog Linn Grant sin första seger på LPGA-touren. Några timmar senare var det dags för ytterligare en stor svensk framgång. 25-årige Vincent Norrman, vann Barbasol Championship, hans första seger på PGA-touren.

Han hade varit i täten i stort sett hela veckan på Keene Trace Golf Club och behövde göra par på det sista hålet för att vinna den historiska segern. Men då snubblade Vincent Norrman till för första gången på hela veckan och stod plötsligt över en putt på tre meter för bogey och särspel mot engelsmannen Nathan Kimsey som ledde i klubbhuset på 22 under par. Svensken bet ihop, satte bogeyputten och kunde sedan gå ut och avgöra på det första särspelshålet. 

Segern innebär att Norrman nu har kortet klart på PGA-touren fram till slutet av 2025 och han rusar upp till 60:e plats på FedEx Cup.

– Jag kommer nog inte kunna smälta det här på ett tag. Jag saknar ord, sa en rörd vinnare efteråt.

Norrman fick fira med sin flickvän Frida Kinhult som samma dag spelade Dana Open i Ohio (som Linn Grant vann), men efter att ha kommit 36:a där, hann hon åka till Kentucky för att se sin pojkvän vinna.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Barbasol Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights