NyheterTävlingar

McIlroy vann i Skottland efter en mäktig avslutning

Rory McIlroy avslutade med två imponerande birdies i tuffa förhållanden för att vinna Genesis Scottish Open med ett slag före skotten Robert McIntyre.

McIlroy ledde med ett slag inför den sista rundan men efter en dramatisk dag i hårda vindar på The Renaissance Club såg det länge ut som att hemmaspelren MacIntyre skulle ta hem segern. Skotten avslutade med en 64-runda som bland annat innehöll en otrolig birdie på det tuffa avslutningshålet som fick publiken att jubla. MacIntyre kunde inte hålla tillbaka tårarna efter sin birdie som innebar ledning i klubbhuset med ett slag före McIlroy.

Men McIlroy hade en växel kvar och slog en fantastisk järn-femma på det 17:e hålet och satte birdieputten som innebar 14 under par och delad ledning. Efter en bra drive i motvinden på det sista hålet hade nordirländaren cirka 200 yards kvar och slog då en järn-tvåa till tre meter från hål och kunde sätta birdieputten för sin första seger på skotsk mark. Det sista hålet på The Renaissance Club var det överlägset svåraste på söndagen, och endast tre spelare lyckades göra birdie. Två av dem var alltså MacIntyre och McIlroy.

McIlroy blir i och med segern den första spelaren att vinna Scottish Open, Irish Open och The Open. Nästa vecka väntar The Open på Royal Liverpool där McIlroy vann 2014.

Världsettan Scottie Scheffler, sydkoreanen Byeong-hun An och David Lingmerth delade tredje platsen på 10 under par. Lingmerth är därmed klar för The Open.

– Det känns fantastiskt. För Race to Dubai, för FedEx Cup och för mitt självförtroende. Det här en av mina bästa prestationer någonsin. Att avsluta med två birdies för att vinna är stort. Järn-femman på 17:e och järn-tvåan på det 18:e är nog två av de bästa slag jag slagit på hela året. Att dessutom få sätta birdieputtarna känns fantastiskt, sa en mycket nöjd McIlroy efteråt.

Även tvåan Robert MacIntyre var nöjd trots att han blev snuvad på segern.

– Jag är verkligen stolt över mig själv och hela teamet bakom mig. Jag har lagt ner mycket arbete de senaste fem, sex veckorna och nu känns allt riktigt bra. Det var stort för mig att spela så bra den sista dagen och sätta den sista putten inför hemmapubliken. Det här är en tävling jag älskar och vill spela resten av mitt liv.

– Nu ser jag fram emot nästa vecka och bara fortsätta spela bra golf. Vi ska bo i ett litet hus vid banan, och ha en kul vecka, sa MacIntyre.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Genesis Scottish Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights