LivsstilNyheter

Från en dröm till ett nytt världsrekord

I början av året lät tanken på att en person skulle kunna spela 450 olika 18-håls golfbanor under ett enda år långsökt, om inte fullständigt omöjligt. Men med över två månader kvar av året har Patrick Koenig redan gjort det. Och äventyret fortsätter.

Den 17:e oktober spelade Koenig Omni Interlocken Golf Club i Colorado, USA. Det var hans 450:e bana i år och därmed slog han det tidigare världsrekordet på antal spelade golfbanor under ett år.

RGV Tour 2.0 är en resa som har sett spela ikoniska golfbanor och dolda pärlor. Men historien stannar inte vid 450 banor. För Patrick Koenig är det här mer än bara en personlig utmaning. Det är ett bevis på vad man kan uppnå med beslutsamhet, dedikation och en aning galenskap.

Patrick Koenigs resa började med en enkel idé: att spela minst 450 olika 18-håls golfbanor under ett år. Detta borde vara omöjligt, men Patrick såg det som en möjlighet att pusha sina gränser och uppnå något som saknades från hans första RGV Tour som landade i 405 golfbanor i 48 stater i USA.

Under tiden, på Golf GameBooks huvudkontor i Finland, spreds ordet om en fantastisk golffotograf, som gjort en galen golfresa i USA. De tog kontakt med varandra och så var RGV Tour 2.0 född. Denna gång gick resan inte bara runt USA. Koenig har bland annat varit i Sverige och spelat Ullna, Bro Hof och Arlandastad i sin jakt på världsrekordet.

Patricks resa följs av en stor golfpublik över hela världen. Hans konton på sociala medier och Golf GameBook-appen har blivit viktiga plattformar för andra golfare och fans att bevittna hans världsrekordförsök. På Golf GameBook kan följarna hålla koll på hans senaste rundor och se fantastiska foton från banorna.

När året närmar sig sitt slut kommer Patrick Koenig allt närmare sitt ambitiösa mål på 500 banor. Med cirka 40 rundor kvar att spela står han på gränsen till att skriva historia med ett (sannolikt) oslagbart rekord. Den 2:a januari går han i mål med The RGV Tour 2.0 i Chambers Bay som då blir bana nummer 500.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights