NyheterTävlingar

Boutier vann i Malaysia – Stark bästa svenska

Fransyskan Celine Boutier tog hem sin fjärde seger för året, när hon vann Maybank Championship på Kuala Lumpur Golf and Country Club efter ett maratonsärspel mot Atthaya Thitikul från Thailand.

Det behövdes nio hål, det näst längsta särspelet i LPGA-tourens historia, för att skilja dem åt, men till slut stod Boutier som segrare.

Många om budet

Det var många om budet den sista dagen av Maybank Championship. I tätstriden efter tre dagar fanns bland annat den nya världsstjärnan Rose Zhang, Nelly Korda, Brooke Henderson och Lydia Ko, men med en avslutningsrunda på 64 slag gick Boutier förbi allihop, utom Thitikul som tack vare en birdie på det 72:a nådde 21 under par, precis som Boutier.

Det kunde ha blivit ett kort särspel. På det första särspelshålet hittade båda spelarna fairway men Thitikul slog sitt inspel via taket på ett tält i sponsorbyn ut i ruffen. Boutier missade sin birdieputt precis och Thitikul fick upp bollen på green från ett tufft läge i bunkerkanten och sänkte sedan sin parputt från två meter för delning.

När sedan de båda gick tillbaka för att spela det 18:e hålet igen han de slå sina utslag och andra slag innan spelet avbröts på grund av åska. Efter en och halv timme var de tillbaka på banan och duellen fortsatte.

Återigen var Boutier närmast att vinna men birdieputten för vinst slank förbi.

– Ja, det var definitivt frustrerande. Men jag försökte vara tålmodig och ta det lugnt där ute och försöka vänta in min nästa chans, sa Boutier.

De båda fortsatte att matcha varandras resultat och ingen av duellanterna visade någon trötthet. Tvärtom spelade de allt bättre och de sjunde och åttonde särspelshålen delades på birdies.

Men på det nionde särspelshålet knep Bouiter chansen när Thitikul missat sin birdieputt. Fransyskan satte sin birdie från tre meter och därmed var vinsten klar och efter en lång dag på banan kunde hon andas ut.

Boutier tar nu ledningen i LPGA-tourens ranking.

Boutier: ”Stolt att vara i ledningen”

– Att leda Race to CME Globe-rankingen är stort. Det finns så otroligt många duktiga spelare på touren och så mycket talang och jag är så stolt och glad att vara i ledningen, sa en lycklig Boutier.

Bästa svenska i Malaysia blev Maja Stark på en 20:e plats efter en fin avslutningsrunda på 67 slag. Madelene Sagström och Linn Grant delade 40:e platsen och Linnea Ström slutade 65:a.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Maybank Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights