Nyheter

Från tee till bords – välkommen in i köket på Sveriges bästa golfrestaurang

Sveriges bästa golfrestaurang ligger vid Frykens strand i Värmland. Det menar landets golfare som hela sex gånger utnämnt Kils Golfrestaurangs lunchservering till topplaceringen – senaste utmärkelsen är för 2024 och rykande färsk som en raggmunk i pannan. Nu släpper krögaren Karin Sohl boken ”Från tee till bords”.

I boken får läsaren följa med ända in i köket och krögaren Karin Sohl som älskar att överträffa förväntningarna hos sina matgäster och som tillsammans med sin personal dagligen serverar många hundra portioner vällagad svensk husmanskost.

I boken finns även recepten till de mest omtalade lunch- och bufférätterna och självklart även Karins berömda raggmunkar med fläsk som serveras varje tisdag utan undantag. Bara en gång har de testat att ändra tisdagens fasta lunchmeny – och det kommer aldrig att ske igen.

Läsarna får njuta av de vackra bilderna och ta del av berättelserna i en bok som lär lock till ett besök hos Kils golfrestaurang samt att själv tillaga favoriträtterna.

Karin Sohl är en välkänd kock i Värmland. 2004 tog hon över golfrestaurangen på Kils GK, några mil norr om Karlstad. Sveriges golfare har utnämnt lunchbuffén med dagens rätt på Kils Golfrestaurang till landets bästa sex gånger och såväl hantverkare som företagare i närområdet vallfärdar hit för sina favoriträtter. Genuin, vällagad husmanskost och kreativa, överraskande smårätter i kombination med ett särskilt varmt bemötande är Karins signum.

Boksläppet firas på Kils golfrestaurang torsdagen den 8 maj klockan 17–19.30 med inbjudna gäster, författarsamtal, signering och en smakbuffé med favoriter från boken. Även under lördagen den 10 maj och söndagen den 11 maj blir det boksignering i samband med ordinarie helgbuffé klockan 11–15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights