Nyheter

Högtryck på golfresor efter borttagen reseavrådan

Hösten är här och regn och rusk blir numera vardagsmat. Vi är inne i en ruggig månad, men den kan skänka flera mysiga tv-stunder inomhus med golftävlingar såsom Zozo Championship exempelvis. Skulle längtan till solen bli outhärdlig, går det nu, efter de borttagna restriktionerna, att boka en flygbiljett till varmare breddgrader.

Res långt bort

Den 1 oktober hävde UD sin avrådan för resor utanför EU. Nu är det åter fritt för svenskar att fara i väg till golfbanor i fjärran land. Resebyråerna har fullt upp och nu säljs biljetter och turistpaket på ett sätt som inte skett på länge inom branschen.

Det var den 14 mars 2020, som det historiska beslutet fattades att införa en generell reseavrådan för resor till hela världen på grund av pandemin. Avrådan har sedan successivt släppts för resor inom EU och nu finns få restriktioner kvar även för länder längre bort.

Många nu längtar efter att få resa

– Att avrådan nu hävs är ett väldigt positivt besked. Äntligen kan alla ressugna svenskar resa både inom EU och till långväga resmål. Beskedet från UD gav direkt effekt och det är tydligt att många nu längtar efter att få resa. Under helgen tredubblades antalet bokningar till Kap Verde och ser vi till våra reguljärflygspaket har vi inte haft en sådan bra försäljningsvecka sedan pandemin började där bokningarna av i synnerhet storstadssemestrar har tagit fart rejält, men också till exempelvis Maldiverna, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.  

I veckan kom en nyhet som många kan ha glädje av. Det spanska lågprisbolaget Vueling ska komplettera linjeutbudet mellan Sverige och Frankrike och lanserar två nya direktlinjer från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter till den franska huvudstaden i november.

Nya flyglinjer

Från Stockholm Arlanda kan man i dagsläget flyga till Paris-Charles de Gaulle och från den 21 oktober också till Paris Orly. Från Göteborg Landvetter kan man i dagsläget flyga direkt till Paris-Charles de Gaulle, och den nya linjen till Paris Orly erbjuder nu de västsvenska resenärerna ett lågkostnads alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights