NyheterTävlingar

Spansk superduo först ut för Europa

Sergio Garcia och Jon Rahm möter Jordan Spieth och Justin Thomas i den inledande foursomematchen idag ​​på Whistling Straits. Den spanska duon slår ut klockan 07:05 lokal tid, 14:05 svensk tid, och därmed är Ryder Cup igång. I bollen efter kommer Viktor Hovland göra sin, och hela Norges, debut i Ryder Cup. Han går i par med rutinerade Paul Casey och möter Dustin Johnson och Collin Morikawa.

Det engelska paret Matt Fitzpatrick och Lee Westwood tar sedan emot Daniel Berger och Brooks Koepka innan Rory McIlroy och Ian Poulter möter Patrick Cantlay och Xander Schauffele i i den avslutande foursomematchen.

Ett starkt lag

– Jag känner mig bekväm med laget jag ställer ut nu på morgongen. Det är ett starkt lag. Jag hade 12 spelare som kunde ha spelat foursomematcherna nu på morgonen, så det var ett tufft beslut att behöva vila fyra av dem.

– Den enda duon i USA vi var säkra på var paret Justin Thomas och Jordan Spieth. Och där vi ett starkt par mot dem. Att para ihop spanjorerna Sergio Garcia och Jon Rahm väcker ju såklart vissa minnen från paret Seve Ballesteros och José María Olazábal, som vann 12 poäng tillsammans i Ryder Cup, dubbelt så många som någon annan europeisk duo.

Bra start

– Det känns fantastiskt att få spela med Garcia, en världsspelare och en god vän. Förhoppningsvis kan vi få en bra start och bära vidare det fina spanska arvet i Ryder Cup, sa världsettan Jon Rahm.

– Det kommer att bli spännande. Det kommer att vara nervöst på första tee men det är vad Ryder Cup handlar om. Jag har varit där tidigare och jag är väldigt, väldigt taggad och jag hoppas att vi kan spela bra som jag vet att vi kan och få den första poängen till Europa.

Europas lag med kapten Padraig Harrington hållandes hårt i pokalen.

– Det här är som kvällen före julafton. Ryder Cup är så speciellt, att få spela första dagen är också en stor ära. Harrington har uppenbarligen tro på mitt spel och att Viktor får spela direkt visar hur bra den här killen är, berättar Paul Casey.

– Rookies brukar inte få spela direkt den första morgonen, framförallt inte i foursomes. Men jag kan knappt vänta med att få komma igång med att få spela med Viktor nu.

Spelar ihop för första gången

48-årige Lee Westwood gör sitt 11:e Ryder Cup och spelar idag sin 19:e foursomematch. Han har spelat ihop 11 poäng i foursomes sedan debuten 1997 och siktar nu på en 12:e poäng. Han spelar tillsammans med Matt Fitzpatrick och det är första gången de båda spelar ihop.

I den sista matchen på fredagsmorgonen fortsätter McIlroy att få förtroendet att få spela direkt. Sedan debuten 2010 har nordirländaren fått spela alla matcher och det här blir femte gången han spelar med Ian Poulter.

Amerikanarnas stora skräck: Ian Poulter

Poulter har ett fantastiskt rekord i foursomes, med fem segrar och bara två förluster, medan deras motståndare Xander Shauffele och Patrick Cantlay spelar Ryder Cup för första gången.

Läs mer här om Xander Shauffele>>>

Kul på banan

– Vi har skrapat ihop rätt många poäng till Europa det senaste decenniet vilket är väldigt viktigt. Samtidigt har vi även haft väldigt kul på banan. Vi kommer att ge allt idag och försöka dra in tidiga poäng till Europa, säger Rory McIlroy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights