Frasigt i farten
En belgisk våffla gräddas i ett särskilt våffeljärn som ger en fyrkantig och lite högre form än en traditionell svensk våffla. Tillsammans med frukt och glass eller grädde är detta ren njutning!

Gör som Belgiens stolthet, golfproffset Nicolas Colsaerts – stärk dig med en härligt nygräddad våffla.
Receptet får ni här:
Ingredienser
PORTIONER: ca 8 st
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk bakpulver
- 3 1/2 dl mjölk (3 %)
- 2 ägg
- 200 g smält avsvalnat smör
Gör så här
Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Separera äggulorna från vitorna (spara vitorna). Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret.Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner i smeten. Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn.Till servering: Servera med chokladsås, vaniljglass eller vispad grädde. Pudra över lite florsocker.