NyheterTävlingar

Garcia och Spieth delar ledningen på Colonial

Phil Mickelson hyllades som en hjälte under hela sitt första varv på The Colonial under Charles Schwab Challenge. Den historiska vinnaren i förra veckans PGA Championship lyckades inte följa upp sitt fina spel från Kiawah Island, men när han sänkte en lång putt på det sista hålet fick han i alla fall dagens högsta publikvrål. I samma boll gick Jordan Spieth som öste i birdies under sitt första varv i tävlingen han älskar.

Trots rätt byiga vindar som ställde till det för spelarna tuffade Spieth på som ett lokomotiv på The Colonial och det blev sju birdies och resten par för Texas-sonen. 63 slag innebar en tidig ledning i klubbhuset. Den enda som senare kunde matcha Spieths fina score var spanjoren Sergio Garcia som precis som Spieth hade en bogeyfri runda och som precis som Spieth kom in på 63 slag. Båda har för övrigt vunnit här tidigare på den klassiska och knixiga banan.

10 slag sämre slutade Mickelson. Bara fyra dagar efter att han blev den äldste majorvinnaren någonsin erkände han att hade lite problem med att hålla fokus på banan.

– Jag spelade inte bra. Men jag vann PGA Championship förra veckan, så livet är inte så dumt ändå, sa 50-åringen efter sin inledande 73-runda.

Birdiefyrverkeri av Garcia

Sergio Garcia vann här för 20 år sedan. Då närmast jagad av Phil Mickelson. Under det första varvet hände det inte så mycket i inledningen för spanjoren. Men sen exploderade Garcia. Birdies på hål 8, 9 och 10 för att sedan sänka ett bunkerslag för eagle på 11:an.

– Det var rätt klurigt där ute idag med de byiga vindarna. Det fanns några riktigt tuffa hål på banan idag men jag spelade bra på dem så det känns bra nu, sa Garcia efter sin runda.

Sergio Garcia sköt en bogeyfri 63:a på det första varvet av Charles Schwab Challenge.

Även Jordan Spieth var nöjd efter sin runda. Han avslutade elegant med tre raka birdies.

– Jag fick ut nästan maximalt av rundan idag, menade Spieth.

– Jag ville få en bra start och bygga upp självförtroende under rundan och känna att det hårda arbete jag lagt ned på svingen de senaste dagarna varit rätt. Och det fick jag.

Phil Mickelson som vann här 2000 och 2008 var tillbaka i mer normalt slag med drivern jämfört med förra veckan. Mickelson spred sina utslag lite varstans och missade 9 av 14 fairways. Han tog några dagars ledighet efter sin seger på Kiawah Island och övervägde att hoppa av att spela på Colonial. Men beslöt ändå att ställa upp eftersom att han menade att banan passar hans spel perfekt. Men då måste han träffa fler fairways än vad han gjorde på torsdagen.

Phil Mickelson hade svårt att hitta fokus efter förra veckans storseger.

– Det var nästan som att jag försökte lite för hårt. Jag var inte lugn och inte så fokuserad idag, menade Mickelson som tyckte att banan ändå spelades relativt enkelt tack vare allt regn som gjort greenerna mjuka. Men att man även måste hålla sig på fairway.

– Det går inte att missa fairways hela tiden som jag gjorde idag. Plus att jag puttade inte så bra idag så det var tuff för mig. Men jag vann ju förra veckan och med lite mer fokus och lite mer energi så blir det bättre framöver, sa en inte alltför missnöjd Mickelson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights