NyheterTävlingar

Jordan Spieth leder Charles Schwab Challenge

Det blev ytterligare en bogeyfri runda på Colonial för Texas-sonen Jordan Spieth och han leder nu Charles Schwab Challenge inför helgen.

– Jag är i en bra position på en bekant plats, sa Spieth efter sin runda.

Spieth följde upp sin 63:a på torsdagen med en 66:a på fredagen och leder med ett slag före Jason Kokrak. Just när bollen med Jordan Spieth, Phil Mickelson och försvarande mästaren Daniel Berger gick ut kom regnet. Mickelson fortsatte i samma bana som på torsdagen med att missa fairways och inledde med en bogey. På tvåan gjorde Spieth birdie och sen slog blixten ner i närheten av banan och spelet avbröts i nästan tre timmar.

Phil Mickelson och Jordan Spieth.

– Jag kom ut efter regnavbrottet och kände att jag hade bra birdiechanser på nästan varje hål på de första nio hålen, trots att jag svingade sämre idag än igår. Jag fick kämpa rätt mycket på de sista nio men jag är nöjd med hur jag klarade mig runt banan idag, sa Spieth.

Spieth har kommit topp-10 i sju av sina senaste 10 tävlingar. Formen har varit konstant stigande det senaste halvåret och nu jagar han sin andra seger för säsongen. Han vann Valero Texas Open i början av april och älskar att spela på The Colonial. Här har han vunnit en gång tidigare (2016) och har två andra platser och ytterligare tre topp-10 placeringar.

Jagas av Kokrak

Spieth jagas närmast av den långslående amerikanen Jason Kokrak som nu fått ordning på sin puttning efter några års kämpande.

– Jag har alltid varit i toppen i ballstrikingstatistiken, men bland de sämsta i puttingstatistiken. Men nu har jag bytt till en längre putter som fungerar bra, sa en nöjd Kokrak som med sina 193 centimeter är en av de längsta spelarna på touren. Kokrak är med sina två raka 65-rundor ett slag efter Jordan Spieth.

Jason Kokrak lurar ett slag efter Jordan Spieth.

Sergio Garcia som delade ledningen efter det första varvet sköt en 69:a på fredagen och ligger slaget bakom Kokrak på åtta under par. Han delar tredjeplatsen med Sebastian Munoz och Patton Kizzire.

Phil Mickelson, som fyller 51 år om två veckor, missade tyvärr cuten på Colonial. Han gjorde dock ett bra försök att avancera i fältet och att få spela vidare i helgen, men två sena bogeys gjorde att han missade cuten med ett slag. Även Henrik Stenson är spelledig i helgen efter rundor på 72 respektive 73 slag. Henrik Norlander klarade dock cuten på slaget och går ut tidigt på lördag.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights