LivsstilNyheterPorträtt

Tiger Woods om obeskrivliga smärtan: ”Jag vill kunna gå igen”

Tiger Woods berättar nu i en intervju med Golfdigest om den ansträngande återhämtningsprocessen från bilkraschen tidigare i år, som åsamkade honom allvarliga benskador.

Fruktansvärd smärta

– Det gör ont.
Tiger Woods har ätit smärtdämpande medikament i flera år efter alla de ryggoperationer han genomgått. Men nu avslöjar golfstjärnan hur fruktansvärt det har varit för honom efter bilkraschen i februari i år.
– Smärtan är obeskrivlig. Den går inte att jämföra med något, berättar han i en intervju med GolfDigest.

45-åringen var på sjukhus i en månad efter olyckan och han sa att återhämtningsprocessen har varit tuff.
–Detta har varit ett helt annan sak, säger Woods om sina skador i en intervju med Golf Digest.
–Jag förstår mer av rehabiliteringsprocesserna på grund av mina tidigare [golf]skador, men detta är mer smärtsamt än någonting jag någonsin har upplevt.

Kommer Tiger Woods någonsin tillbaka?

The Guardian skriver att Tiger inte berättar om han ämnar komma tillbaka till golftouren igen. 45-åringen är dock öppen med hur svårt livet har varit efter olyckan i Los Angeles.

Tiger Woods bil

En polis som undersökte olyckan i Los Angeles i februari sa att Woods var ”lycklig att ha överlevt” efter det att bilen träffade ett träd i 75 km/h.

Fyra operationer på sju år

I maj 2017 skrev Tiger Woods på sin hemsida om den värk han ständigt hade i kroppen efter fyra operationer i ryggen på sju år. Då såg han ändå ljuset i tunneln efter sitt senaste ingrepp och berättade samtidigt om oron över ryggskadan.
– Jag kunde inte längre leva med smärtan, skrev han på sin hemsida.

Öppna frakturer i benet

Inte trodde han väl att allt skulle bli värre. Men det blev det och efter att ha krossat de små, delikata benen i foten har han svårt att gå och hålla balansen. Två öppna frakturer i höger ben har ställt till tillvaron rejält. Trött blir han också av alla smärtstillande tabletter han tvingas ta för att hantera det onda.

Tiger Woods

Woods har fortsatt sin rehabilitering i sitt hem i Florida sedan mars.
–Min sjukgymnastik har hållit mig upptagen, säger han i intervjun.
–Jag gör mina övningar varje dag och är fokuserad på mitt nr 1-mål just nu: att gå på egen hand. Tar ett steg i taget.

Mitt mål: Att kunna gå


Golfstjärnan berättar också att han har uppmuntrats av det stöd han fått från hela världen.
– Det har varit otroligt, förklarar Woods, som fått så mycket stöd från människor både inom och utanför golfen, vilket betyder mycket för honom och har hjälpt enormt.

phil mickelson vinner

På söndagen gratulerade han sin långvariga rival Phil Mickelson på Twitter efter dennes seger vid US PGA Championship. Vinsten gjorde Mickelson till den äldste vinnaren genom tiderna. Den amerikanske Ryder Cup-kaptenen, Steve Stricker, har sagt att han vill att Woods ska vara en av hans assistenter vid turneringen senare i år.

Foto Gett Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights