NyheterUtrustning

Goatlane tar sikte på USA

Med en lång erfarenhet inom finans och som delägare i Ruff Indoor Golf, valde Gustav Schauman att starta golfskoföretaget Goatlane 2020. Han ville omdefiniera stilen på golfbanan med snygga skor, som användarna kan bära både på och utanför golfbanan.

Goatlane-skorna är handgjorda i Portugal och är utvecklade tillsammans med Henrik Norlander, en av Sveriges främsta golfspelare och det amerikanska golfproffset Alana Uriell. Med hjälp av investering från bland annat investmentbolaget Muirfield Invest vill nu Goatlane genomtränga den amerikanska golfmarknaden med sina skor – en marknad med drygt 25 miljoner aktiva golfspelare.

Kapitalet kommer även att gå till ytterligare expansion av e-handelsplattformen och bredda produktutbudet. Inför den kommande golfsäsongen har Goatlane kraftigt ökat antalet förbeställningar och redan överstigit fjolårets försäljning. Under 2022 förväntas tillväxten överstiga 500 %.

– Allt fler amerikaner blir medvetna om hur de klär sig på golfbanan. Därför satsar vi nu på USA – med moderna sneakers av högsta kvalitetsstandard som kan bäras till alla sammankomster, säger vd:n och grundaren Gustav Schauman.

PGA Tour-golfaren Henrik Norlander är flitigt involverad i utvecklingen och designen av de tekniska aspekterna i Goatlanes produkter är även delägare och ambassadör.

– Jag har varit delaktig i framtagningen av Tour Edition-skon. Det må låta partiskt, men det är helt klart den bästa golfskon som jag någonsin burit. Men det är också ett stilsäkert val, jag slipper byta skor innan jag ska ut på banan, vilket är väldigt bekvämt, Henrik Norlander.

Inom de närmaste månaderna kommer Goatlane att släppa ytterligare en skokollektion som fokuserar på streetstyle, samtidigt som den uppfyller standardkraven för en golfsko. Läs mer om Goatlane här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights