Golfbanor utomlandsGolfpärlorNyheter

Svenskar bakom golfprojekt i Sotogrande

Costa del Sol kommer att berikas med en ny golfanläggning. Marken omfattas av 200 hektar och är belägen i Sotogrande, ca 25 min söder om Marbella. Prestigeprojektet, signerat Christian A. Rockefeller, omfattas av en 18-håls golfbana inkluderat fastighetsprojekt och hotell.
Johan Mihkelson Ringqvist, ägare till Ekholmsnäs Golf Lidingö AB och Tee To Green Golf Consulting AB, har under en längre tid arbetat med de amerikanske parterna i projektet och kommer att vara delaktig i framförallt byggnationen av golfbanan som designas av Henrik Stenson Golf Design.

Kontaktade Henrik Stenson Golf Design

Johan Mihkelson Ringqvist berättar:
– Under tre års tid har jag arbetat tillsammans med Wayne Morrison och New York baserade Pocantico Group. Initialt skulle vi uppföra en golfanläggning på den amerikanska östkusten men av olika anledningar styrdes fokus om till Europa. För mig var det då självklart att kontakta Henrik Stenson Golf Design (HSGD) för designuppdraget.Jag har följt och imponerats av de projekt HSGD tagit sig an under åren och jag tror många med mig är eniga om att en bättre part för uppdraget är svårt att hitta. HSGD vann så sent som i höstas priset Golf Course Designer of the year. Utdelat av Golf World Award. Under 2022 kommer projektet i Sotogrande påbörjas och samtliga inblandade ser med spänning fram emot att skapa en av Europas finaste golfanläggningar.

Kända namn


Delaktiga i projektet inkluderat golf, fastighet och hotell är: Christian A. Rockefeller, Brands Lab International, ICICB Developments, Giorgetti Battaglia, Henrik Stenson Golf Design, Tee To Green Golf Consulting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights