LivsstilNyheter

Tävla om en plats i solen!

Golf på underbara Kanarieöarna är en dröm för många. Vill man stanna och spela extra länge finns nu en spännande möjlighet.

Ö-gruppen i Atlanten vill locka distansarbetare och lanserar en tävling för att hitta en digital nomad som vill ha en arbetsplats med världens bästa klimat under sex månader. Ögruppen erbjuder möjligheten att vinna sex månaders workcation med betald resa, boende, kontorsplats och extra aktiviteter. Kanarieöarnas regering satsar på att locka 30 000 distansarbetare till Kanarieöarna inom fem år.

Blomstrande turism

Pandemin har påskyndat utvecklingen av distansarbete med tio år och det är en utveckling som kommer fortsatta även när pandemin är över. Redan förra året påbörjade Kanarieöarna arbetet för att bli ledande inom det nya blomstrande turismsegmentet; distansarbetare. Kanarieöarnas regering har satt igång kampanjen ”Kontoret med världens bästa klimat” och lanserat en plan på 500 000 euro för att attrahera cirka 30 000 distansarbetare inom ett decennium, ett mål som de nu önskar uppfylla inom fem år.

Tenneriffa

Med kampanjen ”Världens bästa klimat efterlyser en distansarbetare” vill Kanarieöarna nu säkra sin plats som en av världens bästa destinationer för workcation.

Läs mer om golf på Kanarieöarna här – Mellan vulkanen och havet >>>

”Vi letat efter den bästa distansarbetaren som vill utveckla sitt projekt från Kanarieöarna. Den som blir utvald får möjligheten att arbeta med sitt projekt från Kanarieöarna och får resekostnader, gemensamt boende, gemensamt kontor och kompletterande aktiviteter betalt under en maximal period på sex månader”, förklarar José Juan Lorenzo, VD för Kanarieöarnas turism.

Svara på några enkla frågor

Tävlingen börjar onsdagen den 12 maj och kommer pågå i 30 dagar. Alla som vill delta kan göra det genom att svara på några enkla frågor på Kanarieöarnas sociala mediekanaler (Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin och Youtube). Det kommer att utses en vinnare, som annonseras den 30 juni i samma kanaler. Vinnaren kommer väljas av en jury bestående av fem medlemmar, inklusive experter inom turismmarknadsföring och inom distansarbete.

golf i spanien

För arbetsplatser och företag är möjligheten för distansarbete ett sätt att utvidga sitt värdeerbjudande för de anställda. För att locka talanger krävs mer än bara en bra lön.

”I kampen om att hitta de bästa talangerna inom teknik, forskning eller konsultverksamhet måste man erbjuda mer än bara en bra lön. De letar efter arbetsplatser som ökar livskvaliteten. Talangfulla anställda kan välja vem de vill arbeta för och väljer det företag som har det mest attraktiva erbjudandet, en kombination av lön, ledarskap, företagskultur och flexibilitet.” säger Carlos González, professor vid ESIC Business School.

garmin
garmin

–Att attrahera distansarbetare kommer att stärka Kanarieöarnas turismmodell och ge oss en möjlighet att föryngra destinationen. Distansarbetare stannar längre hos oss och spenderar mer, vilket kommer att ha en direkt inverkan på hela Kanarieöarnas ekonomi”, förklarar Yaiza Castilla, minister för turism, industri och handel för Kanarieöarnas regering.

Bra klimat året runt

Kanarieöarnas har många fördelar som knutpunkt för distansarbetare – bättre bredband än det europeiska genomsnittet, bra klimat året runt, extraordinär natur och mångfald av öar, landskap, sporter och aktiviteter, närhet till Europa och ett stort antal anslutande flyglinjer, en säker destinationen som erbjuder städer med en livlig atmosfär samt arbetstidens kompatibilitet med både USA, Europa och en stor del av världen. Allt detta gör Kanarieöarna till ett ledande resmål för dem som arbetar på distans.

All information om tävlingen finns HÄR från och med 12 maj Klicka här för att komma till tävlingen

Här kan ni se en film som vill locka alltfler att resa till Kanarieöarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights