Golfbanor utomlandsGolfpärlorNyheterThailand

Golf i leende Hua Hin

Hua Hin är Thailands äldsta semesterort. Kungen har sitt sommarresidens här och staden lockar med en lång sandstrand, shopping och restauranger och så flera riktigt bra golfbanor med svenskägda superanläggningen Black Mountain i spetsen. 
– Sawasdee!
Redan ombord på Thai Airways Internationals Boeing 777-300 möts vi av de smittsamma leendena från kabinbesättningen, vänligheten och den goda maten. Visst är flygresan lång till Bangkok men flygningen gick förvånansvärt bra och planet landade planenligt 05:50 på morgonen på Suvarnabhumi International Airport.

Thailands äldsta semesterort


Kontrasten från lugnet i flygplanet till den myllrande flygplatsen är slående och det är förvirrande vart man ska gå för att hitta rätt transport. Jag hittade emellertid chauffören ganska snabbt och vi gav oss iväg på den lite över tre timmar långa taxiresan till Hua Hin.
Hua Hin är landets äldsta semesterort med äkta thailändsk atmosfär och mycket charm. Hua Hin har även blivit ett andra hem för många skandinaver som skaffat sig lägenheter eller villor här. Det är inte så konstigt eftersom Hua Hin är en synnerligen vänlig, leende och trivsam stad ganska nära Bangkok, men inte för nära.


Här är det lätt att trivas.
Samtidigt som Hua Hin är en populär semester- och badort lever du nära den thailändska vardagen. Templet med orangeklädda munkar ligger mitt i staden och i hamnen landar fiskare varje morgon nya fångster.

golfbana och caddy i Thailand


Hua Hin var från början en liten fiskeby, men som utvecklades på 1920-talet till ett populärt resmål bland de välbeställda i Bangkok. Den thailändska kungafamiljen har till exempel semestrat här sedan dess och på den vackra gamla tågstationen står alltid ett väntrum iordningsställt för deras ankomst.
Idag visar Hua Hin upp en charmig blandning av gammalt och nytt med mycket att både se och göra. Strandliv på den fem kilometer långa sandstranden eller golf på någon av de utmärkta golfbanorna? 

Många banor att välja på

När man bor i Hua Hin finns det flera riktigt bra golfbanor att välja mellan. De bästa banorna i området kan utan tvekan mäta sig med de absolut bästa banor som först och främst finns i Thailand men även i världen när det gäller speciellt en av banorna.

Svenskar startade Tee Time Thailand


Arrangemanget på plats i Hua Hin hade satts ihop av Conny Wikström, som äger Tee Time Thailand. Conny Wikström är en före detta svensk pro som fattade tycke för Hua Hin för trettio år sedan och som bott här sedan dess. Tillsammans med en annan svensk har de startat Tee Time Thailand för att hjälpa till med arrangemang på plats, boka starttider och ordna transporter och mycket mer. Lokalkännedom är en ovärderlig hjälp.

Vi startar golfveckan på trevliga och välkomnande Majestic Creek. Anläggningen visar sig från sin bästa sida när dagen börjar med en riklig frukost med ägg, pannkakor och Fried Rice. Idag ska jag spela med Tomas och Mona från Stockholm.

Majestic Creek – en golfbana som gör skäl för sitt namn.

De är här i Hua Hin på Long Stay med golfresearrangören Sunbirdie tillsammans med vännerna Klas och Kerstin och Staffan och Gunilla. Det är ett trevligt kompisgäng där det är högt i tak när det gäller kommentarer om livet och om golfspelet.

Golfspelare och caddy

Tomas och Mona spelar riktigt bra golf och där främst Mona producerar par på par. Jag vet inte deras inbördes betting, men Tomas förlorade…
Det fick bli driving-rangen för Tomas efter ronden.

Av Johan Dahlqvist
Foto Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights