LivsstilNyheter

Ny rapport visar: Här ökade golfen mest i Europa

De nya forskningsrön visar att det finns över 10,6 miljoner golfare, som tycker om att spela golf i Europa. Det är en markant ökning från de 7,9 miljoner, som senast presenterades år 2016. Undersökningen visar att golf ökat allra mest i England och i Sverige.

Sverige i framkant

Sverige ligger på en andraplats när det gäller ökningen av antalet kvinnliga golfare. Och vi ligger i topp när det kommer till den bästa marknaden för antalet registrerade juniorgolfare.

En stadig ökning

En färskt rapport lyfter fram tillväxten och det är med glädje man nu konstaterar, att golfdeltagandet ökar i Europa med över 10 miljoner golfare.
European Golf Participation Report, är framtagen av The R&A och European Golf Association (EGA) med hjälp av forskning utförd av Sports Marketing Surveys. Rapporten kombinerar antalet registrerade medlemmar i golfklubbar och oberoende golfare som inte är medlemmar i varje land för att ge ett mått på det totala antalet golfare som utövar sporten.

kvinna golfspelare

Man konstaterar även att det finns fler oberoende golfare (59 procent) jämfört med de golfare som är registrerade som medlemmar i nationella förbund (41 procent). Den visar också att 73 procent av de nationella förbunden i Europa noterade en tillväxt av registrerade golfare från 2019 till 2021, där antalet registrerade golfare ökade med mer än 190 000 från 4,13 miljoner till 4,32 miljoner (en tillväxt på 4,6 procent).

Spela säkert under pandemin

Nya golfare njuter av positiva upplevelser av sporten. Möjligheten att spela golf säkert i ett antal europeiska länder under Covid-19-pandemin har ökat den mentala och fysiska hälsan för deltagarna.

Njuter av golf

Phil Anderton, utvecklingschef vid The R&A, säger:
– En övergripande ökning av golfdeltagandet är alltid uppmuntrande och med över 10,6 miljoner golfare, som nu njuter av sporten på 18-hålsbanor över hela Europa, är det tydligt att se att det breda initiativ som främjar golf har en positiv inverkan. Golfare njuter av de hälsosamma fördelar sporten ger.

Publiceras vartannat år

Rapporten, som publiceras vartannat år, innehåller data som samlats in från EGA:s 49 nationella medlemsförbund, med årets upplaga som jämför deltagandetrender med nivåer före Covid-19 från 2019.

Ökningen av svenskar som spelar golf är stor

Marknader som såg den största tillväxten av registrerade golfare inkluderar England (upp med 63 500) och Sverige (upp med 54 589). Totalt nio marknader – främst bland framväxande golfnationer – såg en tillväxt av registrerade golfare på över 30 procent, där Lettland och Vitryssland uppnådde en tillväxt på över 150 procent.

www.doonbeglodge.com

Marknaderna med den högsta andelen totala golfare i befolkningen inkluderar Island (17,7 procent), Skottland (10,9 procent), England (8 %) och Irland (7,8 procent).

3 bästa marknaderna för antalet kvinnliga golfare

Sammanlagt registrerade kvinnliga golfare i Europa ökade med 13 000 (till drygt 1 miljon), där andelen registrerade golfare i Europa minskade snävt från 27 procent till 26 procent.

Tyskland (221 865), Sverige (129 949) och Nederländerna (125 537) är de tre bästa marknaderna för antalet registrerade kvinnliga golfare.

Antalet kvinnor och juniorer som spelar golf har varit i stort sett stabilt under de senaste två åren, vilket visar på möjligheten till tillväxt på dessa konsumentmarknader.

Sverige i topp

Kombinerade registrerade juniorgolfare i Europa ökade med över 43 000 (till mer än 350 000), med andelen registrerade golfare i Europa relativt stabil på 8 procent. Sverige (61 839), England (45 304) och Tyskland (41 212) är de tre bästa marknaderna för antalet registrerade juniorgolfare.

Måste fortsätta jobba för golfen

Michael Thannhäuser, generalsekreterare för EGA, har uttalat sig om resultatet i undersökningen:
– Det är mycket uppmuntrande att antalet registrerade golfare i Europa under två utmanande år har vuxit så. De nationella förbundens roll i denna tillväxt är avgörande och jag applåderar dem som använde pandemin som en möjlighet att främja golf som en säker och hälsosam sport och attrahera nya spelare. Även om rapporten är mycket positiv, finns det inget utrymme för självbelåtenhet när det gäller att utveckla sporten och säkra dess framtid.

Foto Pixabay, pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights