Golfbanor utomlandsGolfpärlorThailand

Golf och bad i vackra Krabi

När jag bara ska koppla och och komma i form är just detta hotell i södra Thailand det jag kommer tillbaka till, Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resort. Jag har visserligen bara bott här två gånger men det kommer bli fler, jag lovar! Här kan du spela golf på hotellets egen 9-hålsbana som ligger precis vid hotellet och som har en underbar utsikt över havet utanför.

Stället har också en av Thailands allra största pooler, den är på 7000 kvadratmeter så det finns gott om plats både för barn och vuxna. Poolen är verkligen helt enorm och ljuvlig att bada i. Här har man också gjort olika avdelningar, några som passar barnfamiljer och andra mer tysta zoner där man kan njuta av stillheten. Runt poolen finns alltid solstolar att tillgå, så ingen stress varje morgon att hitta din plats i solen eller skuggan. Hotellet ligger precis vid havet, men det finns en väg du måste korsa för att ta dig dit.

Men väl nere på stranden har hotellet egna stolar att ligga på och man tillhandahåller handdukar och vatten. För mig är det ofta lika viktigt att hotellet passar för ändamålet för resan, lika mycket som valet av resmål och land. Hotellet ska också vara en del av upplevelsen och här får jag precis detta. Så här ser det ut på stranden utanför hotellet, vid Klong Muang stranden, det är inte den allra bästa för bad eftersom det är stora skillnader på ebb och flod och det kan vara bra att använda badskor. Men det är underbart att vandra i sanden och bara njuta av utsikten över havet, speciellt vid solnedgången.

En annan fördel är att man här kan njuta av lugn och ro, platsen är inte lämpad för den som söker nattliv och annat hålligång. Jag går ofta och lägger mig tidigt för att också stiga upp vid åtta för att gå på dagens yoga, som är helt gratis under en timme varje morgon. Jag är absolut inte någon expert på yoga och har heller inte utövat den någon längre tid, men har nyligen upptäckt att både kropp och själ mår väldigt mycket bättre med lite morgonyoga. Och därför väljer jag min semester därefter.

Men jag vill helt inte träna hela tiden utan mest i min egen takt, kan heller inte betala vad som helst, så jag måste välja mina resor med omsorg. Här ovan ses jag med min underbara yoga-lärare Sorn som hjälpte mig att komma i form under min senaste resa till hotel Softiel Krabi.

Smakrik frukost

Efter yogapasset njöt jag alltid av en underbar frukost i hotellets matsal, här har jag nog fått några av de allra bästa hotellfrukostar jag någonsin ätit!

Det finns så otroligt mycket att välja på, från frukt till nygräddade pannkakor, bacon och ägg och asiatisk mat såsom nudlar, soppor och risrätter. Jag reste bägge gångerna med charter till hotellet, med TUI. Då ingick alltid frukost och senaste gången lade jag också till halvpension och fick då njuta av underbart goda bufféer till kvällen med mat från hela världen. Ni kan själva se en del av det digra utbudet på bilden ovan. Lunch vid poolen blev det och middag på någon av hotellets andra restauranger som givetvis också var alldeles utmärkta, speciellt gott åt jag på den indiska/thailändska restaurangen.

Men vill ni inte äta här på hotellet så finns det flera andra restauranger längs vattnet och vägen utanför att välja på. Några är mer eleganta och andra är bara ett litet ”hål i väggen”, men bra mat har de alla. Vi hittade ett enkelt litet ställe med en pad thai för runt 15 kronor med dryck, vatten eller läsk, ni ser skylten från matstället på bilden ovan.

Budgetresa

Under hela resan gjorde jag bara av med 1500 kronor, inklusive luncher, taxi, massor av thaimassage på stranden och allt annat jag handlade under de två veckorna jag var där för några år sedan.

Det är lite kolonialstil på det femstjärniga hotellet som har 276 rum. Det ligger vackert både nära hav och ”lummig grön djungel” som finns bakom entrén. Trädgården som omger hotellet är enorm och mycket trevlig att vandra runt i under heta dagar. Vill man se mer av havet och öarna utanför rekommenderas en tur med motorbåt till ön Hong och dess orörda strand. En båtresa dit ingår under semestern på Sofitel Krabi men du måste betala en naturparksavgift för att gå iland där.

Här är lobbyn som du kommer till allra först, när du trött anländer efter en lång flygresa. Här bjuds gästerna att sitta ner och vänta, med en svalkande handduk, liten blomma samt en god läskande fruktjuice innan nyckelkorten till rummet serveras på en bricka.

Magiska solnedgångar

Utsikten från lobbyn är det inget fel på heller. Speciellt när solen är på väg ner över havet. Ja, solnedgångarna här är helt magiska med utsikt över Klong Muang-stranden nedanför hotellet.

Personalen var supertrevlig, som alltid i Thailand och rummen fina men inredda i en mer klassisk stil. En sak som kanske kunde bli bättre var underhållningen på kvällen, visserligen gav man sig oftast iväg ut ”på stan” men stannade man kvar på hotellet var det inte så väldigt mycket man kunde göra, även om man bjöd på lite gratis underhållning och biokvällar alla dagar i veckan.

Eftersom jag inte nyttjade golfbanan så kan jag inte ge er en ärlig bild av hur den var att spela på, men den har i alla fall rankats som Thailands bästa golfresort med en erkänt fin caddy-service. Jag provade också på en massage inne på hotellets spa, L’Occitane, vilket var helt ljuvligt.

Hotellet har allt man kan tänka sig

Hela hotellet är som framgår av bilderna oerhört vackert och smakfullt inrett. Här finns helt enkelt allt du behöver för en underbar semester i solen. Jag längtar verkligen tillbaka!

Här ovan kan ni se en film från hotellets egen golfbana, så ni kan få en liten uppfattning om vad som väntar er här på detta underbara ställe i södra Thailand.

Och för er som även vill se lite mer av själva hotellet finns en film till här ovan. Sofitel Krabi är naturligtvis en del av hotellkedjan Sofitel som finns lite över hela världen.

Foto: Agneta Nisbeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights