Nyheter

Golf och lyxigt boende – här är Estlands mest romantiska herrgårdar och slott

Estland har en rik historia när det kommer till herrgårdar och gamla slott. Förr i tiden fanns uppskattningsvis 2000 olika typer av herrgårdar och storgårdar i landet och än i dag utgör dessa populära besöksmål. Många av de publika herrgårdarna har blivit omsorgsfullt restaurerade och verkar idag som hotell, restauranger, spa och museer.

Nedan listas några av Estlands lyxiga och mest romantiska herrgårdar och slott. En vistelse på något av dessa är den perfekta julklappen till dig själv och din partner, för en avslappnande semester.

Pädaste Herrgård

På ön Muhu, på Estlands västkust, ligger femstjärniga Pädaste Herrgård med anor från 1500-talet. Herrgården har brukats som både arméhögkvarter, center för fiskdistribution och ålderdomshem men övergavs under 80-talet. 1996 bestämdes det att en grundlig renovering skulle påbörjas för att återställa herrgården till sin forna glans.

Pädaste Herrgård

Planen var att skapa ett av Estlands finaste hotell och idag rymmer herrgården även för bar, en egen vinterträdgård, segelbåtsklubb samt spaanläggning. Som om detta inte vore nog tillhör även exklusiva Restaurang Alexander Pädaste Herrgård. Enligt den nyligen utgivna restaurangguiden White Guide 2022 ligger Restaurang Alexander på tredje plats bland de bästa restaurangerna i Estland.

Tack vare naturen och de omkringliggande öarna finns här en hel del att uppleva. Bland annat finns golfbanor och möjlighet att prova på ridning, fågeljakt och helikoptertur.

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/padaste-herrgard-padaste-manor

Keila-Joa Slott Boutique Hotel 

Keila-Joa Slott ligger vackert beläget vid kusten, endast 40 minuters bilresa väster om Tallinn. Hotellet består sedan 2016 av fem lyxsviter, belägna inuti själva slottet, och i år öppnades även det nyrenoverade herrgårdshuset där gästen ges möjlighet att välja mellan 14 lyxrum med vackert ljusinsläpp.

Ett av rummen i Keila-Joa Slott

På bottenvåningen finns hotellets restaurang där det bjuds på fransk-rysk meny för att ge en komplett herrgårdskänsla.

Svit med fint badrum

Omgivet av en stor park är Keila-Joa Slott Boutique Hotel ett perfekt alternativ för den som vill komma bortom den, stundtals, hektiska stadspulsen.

Estland
Den vackra omgivningen vid Keila-Joa Slott kan få vem som helst att slappna av.

I närheten finns fina vandringsleder, kritvita sandstränder och småbåtshamnar samt landets äldsta golfbana, Niitvälja Golf. För den som söker en extraordinär upplevelse är ett besök vid Estlands högsta vattenfall, Keila-Joa, ett måste. 

Estlands högsta vattenfall, Keila-Joa

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/keila-joa-slott-schloss-fall-boutiquehotell

Wagenküll Hotell

Wagenküll hotell är fördelat i tre olika byggnader; det nyrenoverade Taagepera Slott i jugendstil, ett parkhus från 1930-talet samt det historiska förvaltarhuset. Hotellet har i allt 75 rum varav 10 sviter, en à la carte-restaurang, lyxigt spa samt en park.

Estland Wagenküll Hotell
Taagepera Slott

Taagepera Slott, som lät byggas för över 100 år sedan av baronen Hugo von Stryk, är beläget i södra Estland nära den lettiska gränsen. I den vackra omgivningen finns goda möjligheter till utomhusaktiviteter och rekreation.

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/wagenkull-hotell

Villa Friedheim

Med mindre än två timmars bilresa nordväst om Tallinn når man Haapsalu, där Villa Friedheim ligger. Den ryska adeln från S:t Petersburg lät uppföra huset under 1800-talet och Villa Friedhem, som från början användes som sommarhus, stod klart 1885. Idag verkar det som ett unikt boutiquehotell med svårslaget läge intill strandpromenaden och en vacker havsutsikt. Hotellet har sex individuellt designade lyxsviter, en lässal, solterass samt Restaurang von Gernet som bjuder på en fransk-rysk meny.

Villa Friedhem

Det idylliska Haapsalu var en gång i tiden en välbesökt kurort av gäster såsom den ryska tsarfamilj och kompositören Pjotr Tjajkovskij och är än idag känt för sina spaanläggningar. Utöver avkopplande behandlingar rekommenderas en tur till Haapsalus gamla stadskärna, slottet Haapsalu Episcopal eller ett besök av någon av alla kulturevenemang och internationella festivaler som staden gjort sig känd för.

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/butikhotell-villa-friedheim

Foto: Margus Vilisoo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights