NyheterTävlingar

Rose fortfarande i ledning i Masters

Justin Rose är fortfarande i ensam ledning efter det andra varvet av Masters. Men ledningen har krympt från fyra till ett slag efter att engelsmannen gått runt på 72 slag.

Precis som på torsdagens inledningsvarv började Rose lite knackigt, var tre över par efter sju hål. Och precis som på torsdagen kom det en spurt på de sista nio hålen, men denna gång plockade han bara tillbaka tre slag och kom in på par för rundan.

– Jag peppade mig själv på det åttonde hålet och sa att jag trots den dåliga starten på rundan leder jag faktiskt fortfarande tävlingen. Jag började spela match mot banan och låtsades att jag var tre ner mot den. Jag tog tillbaka tre hål mot banan de sista nio hålen och det blev en hedervärd delning till slut, sa Rose efter sitt varv.

Zalatoris och Harman jagar

Rose leder med ett slag före Brian Harman och Will Zalatoris. 24-årige Zalatoris spelar Masters för första gången och imponerar stort. För ett år sedan spelade Zalatoris på Korn Ferry Tour och var rankad runt 500 i världen. Men under 2020 radade han upp bra placeringar på Korn Ferry Tour och fick spela U.S. Open på Winged Foot i höstas, där han slutade delad 6:a. Ytterligare några bra tävlingar efter det gjorde att Zalataroris klättrade upp till topp-50 i världen och blev därmed klar för årets Masters.

Will Zalatoris imponerar i sin första Masterstävling.

Och idag går han i ledarbollen med Justin Rose. Efter att han vänt på ett över par för varvet blev det birdies på 11:an och 12:an. Avslutningen blev magnifik med tre raka birdies och på frågan och vilket dagens bästa slag var svarade Zalatoris:

– Det måste vara inspelet på det 18:e. Jag visste att jag var tvungen att sätta upp den nära och göra birdie för att få gå i ledarbollen på lördag. Och så gjorde jag det. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse att få gå i en ledarbollen i en major. Speciellt här på Augusta National, menade Zalatoris som siktar på att bli den första rookie som vinner den gröna kavajen sedan Fuzzy Zoeller 1979.

Bakom Zalatoris och Harman jagar Marc Leishman och Jordan Spieth slaget efter.

– Idag var det enklare än i går. Greenerna var inte lika hårda och snabba. Det var bra att det vattnade greenerna i natt, sa Leishman som gick runt på 67 slag, fem under par, på fredagen.

”Jag såg lite grönt gräs idag”

Jordan Spieth höll med om att banan spelades enklare på fredagen.

– Jag såg faktiskt lite grönt gräs på greenen på 9:an idag, det gjorde jag inte igår, berättade Spieth som förra veckan vann sin första tävling på PGA-touren på fyra år.

– Det känns bra att vara fem under par efter två varv på en svår bana, sa Spieth vars toppform håller i sig. Spieth har träffat 30 av 36 greener, flest av alla spelare.

Henrik Stenson har träffat flest fairways av alla efter två rundor.

Den som har träffat flest fairways av alla under de två första dagarna är Henrik Stenson som verkar ha hittat formen igen. Stenson har bara missat två fairways under veckan och svensken gick det andra varvet på 71 slag, ett under par. Faktum är att det var det första tävlingsvarvet under 2021 som han gick under par och han delar 21:a platsen inför helgen. Sju slag efter ledande Justin Rose.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights