NyheterTävlingar

Whitnell i fortsatt ledning – Men många spelare närmar sig

Engelsmannen Dale Whitnell är fortfarande i täten efter den tredje dagens spela av Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna GC. Whitnell, som sköt en fantastisk 61-runda på fredagen, var nio slag sämre på lördagen och 70-rundan tog honom till 19 under par och han leder med fyra slag inför den sista dagen.

Ledningen kunde varit större men två dubbelbogeys, på 9:e och 16:e hålet, gjorde att 34-åringen fick nöja sig med 70 slag.

– Det är svårt att spela en runda utan att tappa slag. Det var ingen dålig dag på banan idag, men inte heller idealisk. Jag försökte följa min spelplan idag men det lyckades inte hela vägen. Men jag lyckades hålla mig lugn och det var skönt att få avsluta med en birdie, sa Whitnell efteråt.

Fyra slag bakom ledaren ligger Tysklands Yannik Paul, som gick runt på 68 slag för att nå totalt 15 under par.

Tysken började sin dag med en bogey, men gjorde sedan en eagle på det fjärde hålet. Han rullade sedan in tre birdies på de sista nio för totalt fyra under par på varvet.

– Jag har spelat i den senaste gruppen några gånger nu och börjar känna mig riktig bekväm med det. Jag fick kämpla lite på de första nio hålen, men spelade bättre på de sista nio. Jag siktar på att göra några birdies direkt på söndag för att sätta press på Dale. Sen får vi se vad som händer, sa Paul.

Skottlands Richie Ramsay ligger på tredje plats på 13 under par och slaget efter ligger Hollands Anne van Dam som drog till med bästa varvet av alla på lördagen. Den femfaldige vinnaren på LET gjorde hela åtta birdies och en eagle och gick runt på 63 slag, nio under par.

– Det var bara en väldigt bra dag på banan. Jag tror jag slog en dåligt slag på hela dagen, så jag är mycket nöjd. Jag älskar tuffa golfbanor som den här och de har gjort ett fenomenalt jobb den här veckan med hur allt är uppställt. Det är roligt att spela med killarna och det ger mig extra motivation, sa en glad holländska efter sin fina lördagsrunda.

Även Madelene Sagström avancerade rejält under lördagen efter en strålande 64-runda. Sagström ligger på delad femteplats inför avslutningsrundan.

– Det är så kul att spela på hemmaplan. Det är en härlig upplevelse och jag är super tacksam att alla kommer ut och tittar på det här.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights