Nyheter

Anna Nordqvist nominerad till Radiosportens Jerringpris 2021

Vad tycker folket? Nu är det dags att rösta fram årets pristagare till Jerringpriset. Stavhopparen Armand Duplantis fick flest röster förra året och tog emot priset på Idrottsgalan.

Årets prestation

Anna Nordqvist, vår svenska golfstjärna, är nominerad. Så roligt! Se till att rösta på henne och gör också golfen till en sport att räkna med. Kul är det ju också att Anna Nordqvist även är nominerad i klassen Årets prestation på Idrottgalan 2022. Den 17 januari är det dags för Idrottsgalan, nu med publik på plats igen.

Armand Duplantis – förra årets Jerringspristagare på Idrottsgalan.

Här kan ni se vilka 13 idrottsmän och kvinnor, som är nominerade till Radiosportens Jerringpris. Nu startar första röstningsomgången där åtta kandidater blir kvar. Den 21 december och gå vidare till omröstningens andra del.

– 2020 var ju kraftigt påverkat av coronan, men 2021 har varit ett oerhört intensivt idrottsår med exceptionellt många svenska framgångar, så det var svårt att plocka ut kandidaterna i år, säger Radiosportens chef Markus Boger.

DE NOMINERADE TILL RADIOSPORTENS JERRINGPRIS 2021:

Tove Alexandersson, orientering – fem VM-guld

James Blomgren, bowling – VM-guld

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, segling – VM-guld och OS-silver

Damlandslaget, fotboll – OS-silver

Armand Duplantis, friidrott – OS-guld

Isabelle Haak, volleyboll – en av världens allra bästa

Hopplandslaget, ridsport – OS-guld

Philip Jönsson, skytte parasport – guld i Paralympics

Anna Nordqvist, golf – vann British Open

Nils van der Poel, skridsko – två VM-guld

Martin Ponsiluoma, skidskytte – VM-guld

Daniel Ståhl, friidrott – OS-guld

Jonna Sundling, skidor – två VM-guld

Fakta om röstningen


Röstningen i den första omgången är nu öppen för telefonröster och på Radiosportens webb: http://sverigesradio.se/jerringpriset – där finns även röstningstelefonnumren och motiveringarna till de olika kandidaterna.
Det går även att rösat via SVT:s Duo-appen. Att ring-rösta kostar 9,90 kronor per samtal (plus ev. trafikavgifter) och bidrar till Idrottsgalans och Radiohjälpens insamling för att motverka psykisk ohälsa.
Den 21 december meddelas vilka åtta kandidater som går vidare till omröstningens andra del. Radiosportens Jerringpris delas ut till vinnaren på Idrottsgalan den 17 januari.

Om Radiosportens Jerringpris


Radiosportens Jerringpris delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv. Priset kan erhållas av såväl individ som lag, av aktiv eller ledare och ett obegränsat antal gånger av samma vinnare. Radiosportens redaktion utser kandidaterna och vinnaren röstas fram av svenska folket. Radiosportens Jerringpris instiftades 1979 till minne av Sveriges Radio-medarbetaren Sven Jerring.

Läs mer om Radiosportens Jerringpris här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights