LivsstilThe Masters

Vill du också skapa en rabatt i sann ”Masters-anda”?

Golfbladet.se bjuder här på odlingstips inför PGA tourens vackraste golftävling. Vill du också skapa en färggrann rabatt i sann ”Masters-anda”? Är du en äkta golfnörd och vill att ditt intresse även ska speglas i din egen täppa på hemmaplan?

Då ska du bege dig till din lokala växthandel och införskaffa Craspedia Golf Beauty. Den gula blomman är verkligen en stolt skönhet som sträcker på sig. Den blir upp till 60-75 cm hög. Med gula golfbollar på stjälk inspirerar den till golftemat i din trädgård.

Det blir fint att ha stora krukor eller många små med denna gula blomma mixat med rosa fuchsia och andra växter med mörkblå nyanser.

Det finns så många nyheter att välja mellan till trädgården.

Liten prins och exklusiv viol bland säsongens nyheter hos Plantagen

På Plantagen finns exempelvis violen Rocky Marina Sunrise, som är en ny viol. Den blommande busken Protea Little Prince är också en helt ny bekantskap.

Flera nyheter hos Plantagen säsongen 2022:

  • Crespedia Golf Beauty
  • Bidens Pink Beauty
  • Petunia Funhouse, med blommor som ändrar färg efter temperatur
  • Chrysanthemum indicum Spider

Snart är det dags för Masters. Scenen vet ni. Prunkande Augusta National Golf Course är byggd på ett område som tidigare var en fruktplantage och är välkänt för sin rika flora. Alla hål är döpta efter en blomma och man uppskattar att mer än 80 000 plantor av mer än 350 varianter planterats på området sedan banan byggdes 1933.

Sergio Garcia och Angela med sina två barn, dottern Azalea (född 2018) och sonen Enzo (född i april 2020)

Varför inte inspireras av golfbanans hål 13:e hål precis som den sympatiske golfspelaren Sergio Garcia?

Inspirerades av golfbanans Azaleor

Spanjoren Sergio Garcia har fler minnen från Augusta National. Inte bara hur han bar den gröna kavajen han fick efter segern 2017.

Golfstjärnan förlovade sig med sin Angela på nyårsafton 2016-2017. Angela är reporter på Golf Channel och dotter till den tidigare amerikanska fotbollsspelaren, Marty Akins. Sergio och Angela gifte sig i juli 2017 i Texas. Paret fick en dotter året därpå som de döpte till Azalea, en blomma ikonisk för Augusta Nationals 13:e hål.
– Redan innan vi kom till Augusta pratade vi om barn och namn, hur många vi ville ha och sådant. Från ingenstans fick Angela idén att vi skulle döpa vårt första barn utifrån var jag vann min första major. Jag tyckte det var en bra idé, har spanjoren berättat.

Augusta National golfbana
Augusta National golf course
Minns du namnen på alla Masters-hål?

Här kommer en uppdatering för er som råkat glömma vilka blommor som gett namn till vilka hål på berömda Augusta national:

Hål 1 –Tea Olive

Hål 2 – Pink Dogwood

Hål 3 – Flowering Peach

Hål 4 – Flowering Crab Apple

Hål 5 – Magnolia

Hål 6 – Juniper

Hål 7 – Pampas

Hål 8 – Yellow Jasmine

Hål 9 – Carolina Cherry

Hål 10 – Camellia

Hål 11 – White Dogwood

Hål 12 – Golden Bell

Hål 13 – Azalea

Hål 14 – Chinese Fir

Hål 15 – Firethorn

Hål 16 – Redbud

Hål 17 – Nandina

Hål 18 – Holly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights