NyheterUtrustning

Med hyrda golfklubbor blir din golfresa enklare

Att resa lätt är en konst. Inte minst för golfare som både behöver bära tungt och betala dyrt för att få med sina golfklubbor på flygplanet. Det löser Clubs to Hire åt dig. Med en smidig hyrtjänst bokar du ett golfset online, som sedan väntar på dig vid ankomst till din destination.

Den som rest på skidresa till Alperna har länge kunnat förboka och hyra både skidutrustning och skidkläder på plats. Skidorna har varit från premiummärken, nyslipade och nyvallade, allt för att åkning ska bli så bra som möjligt. Varför inte erbjuda samma tjänst för golfare, tänkte irländaren Tony Judge. Under sina många utlandsresor hade han själv saknat något liknande för att slippa bära med sig sin golfbag.

– Jag arbetade med att sälja fastigheter i Portugal och Spanien och då ingick det att underhålla kunder på golfbanorna. Under den här tiden undrade jag alltid varför ingen erbjöd tjänsten. Efter finanskrisen 2008 avvecklade jag mitt investeringsfastighetsbolag, gjorde verklighet av idén och grundade Clubs to Hire.

Den första destinationen blev Faro i Portugal.

– Min ambition var att erbjuda en förstklassig tjänst till resande golfare så att de kan resa problemfritt i vetskapen om att de kommer få en uppsättning golfklubbor av hög kvalitet vid ankomsten, till ett mycket överkomligt pris. Tjänsten tog bort mycket av kostnaderna och är mycket bekvämare för kunden.

Clubs to Hires butik i flygplatsen i Faro.

Konceptet fungerar i princip på samma sätt som att boka en hyrbil, men utan all byråkrati. På Club to Hires hemsida väljer du din destination och bokar ditt golfset online före avresan. Utbudet av klubbor är stort och du kan vara relativt specifik i ditt önskemål – stål- eller grafitskaft, olika styvhet (flex) och för resliga golfare även längre skaft.

Vid ankomst hämtar du enkelt ut utrustningen på flygplatsen där Clubs to Hires representant möter dig. När det är dags hemfärd lämnar du lika smidigt in dem igen på samma ställe. Kostnaden ligger mellan 40 och 80 euro per golfset och vecka.

– Du behöver inte tänka på att göra rent klubborna. Vår personal tar hand om golfsetet och iordningsställer det till nästa kund. Du är på semester och vi vill såklart inte att du ska behöva bry dig om sådant, säger Tony Judge.

Golfaren Henrik Andersson reser mycket men är inte särskilt pigg på att behöva släpa med sina golfklubbor. Under en resa till Malaga i Spanien testade han konceptet.

– Det är tungt och ofta dyrt att ta med sin egen golfbag. Dessutom gillar jag att testa nya klubbor och Clubs to Hire hade en smidigt och enkel lösning på detta.

Ur ett stort utbud av klubbor bokade han ett set Callaway som skulle passa honom.

– Det fungerade oerhört smidigt och enkelt. Efter att ha landat klev jag av planet med bara en kabinväska, gled förbi alla som ställde sig att vänta vid bagagebandet och gick ut och hämtade mina golfklubbor i Clubs to Hires monter på flygplatsen. Några dagar senare lämnade jag tillbaka dem där. Det absolut bästa, var att jag även lyckades även sänka mitt handicap med hyrklubborna!

Växer över hela världen

Clubs to Hire finns idag på ett trettiotal platser runt om i världen, främst i Europa men även i Sydafrika, Mellanöstern, Marocko och Thailand. Den senaste destinationen som adderats är Fuerteventura på Kanarieöarna.

– Faro i Portugal är fortfarande vår mest populära plats. Med nästan 50 golfbanor är det ett golfparadis och vi har många återvändande kunder som älskar produkten och servicen. Stamkunder tjänar också poäng för varje bokning som de sedan kan använda, vilket är mycket uppskattat, säger Tony Judge.

Tony Judge är grundaren av Clubs to Hire.

Framöver hoppas han kunna öppna på fler platser i Spanien och Mellanöstern men också expandera konceptet till USA. Och det stannar inte där.

– Vi erbjuder nu en fullständig conciergeservice, där golfseten väntar på kunden på deras hotell/resort. Dessutom kan vi erbjuda bollar, peggar, handskar, uthyrning av skor och buggies. Kunden kan välja sin puttermodell och med tiden hoppas vi kunna addera fler tjänster.

Text: Jenny Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights