Tävlingar

Stora golfraset i Texas: Oj, vad hände Anna Nordqvist?

Plötsligt vänder det. Från att ha legat på en delad ledning i VOLUNTEERS OF AMERICA CLASSIC på The Colony i Texas med amerikanskorna Yealimi Noh och Jessica Korda efter andra rundan, rasade den svenska golfspelaren till en elfte plats. 19-åriga Noh hade en fin runda på 66 slag, fem under par.

Anna och Madelene på elfte plats

Anna Nordqvist delar nu istället elfteplatsen med Madelene Sagström från Enköping, som slog igenom på Symetra Tour 2016. Svenskorna ligger totalt två under par inför söndagens avslutande runda och har två slag upp till den ledande trion spelare, som består av amerikanskan Yealimi Noh, samt sydkoreanerna Ryo So-Yeon och Park In-Bee.

Linnea Ström ligger på 13:e plats efter tredje rundan. Roligt att se att svenskorna kämpar och vi håller tummarna inför finalrundan!

Linnea Ström
Linnea Ström
Inte helt nöjd

Så vad hände då efter det att Anna Nordqvist visat upp ett formidabelt golfspel på Old American i The Colony? Svenskan gick upp i delad ledning efter en runda på 68 slag. Nordqvist, som representerar Torshälla golfklubb, var inte helt nöjd efter tredje rundan och det kan man ju förstå.

Anna Nordqvist från Eskilstuna

Hon är vår bästa spelare och den vi hoppas mest på just nu. Framförallt med stundande U.S. Women´s Open.

Gillar inte kyla

Trots att Anna Nordqvist är från Sverige och borde vara van vid kalla vintrar, gillar hon inte när temperaturen går ned.
– Jag växte upp och spelade under kalla förhållanden, jag och alla killar på klubben, Torshälla. Vi brukade spela varje lördag och söndag, berättar hon i senaste intervjun för CNN.

Men svenskan har varit i solen så länge. Hon bor i Arizona och är inte riktigt van vid kylan längre.
– Min kropp trivs bättre i solen, säger 33-åringen.

Ja, en av anledningarna till att Anna tappade så mycket efter tredje rundan i var att det faktiskt var kallt på golfbanan utanför Dallas. Även tre bogeys på den andra halvan av rundan, varav en på det 18:e hålet, hjälpte till att stjälpa ledningen från föregående dag.

Tävlingsmänniska

Anna Nordqvist har en meritlista med två majortitlar, åtta LPGA-vinster, fem Solheim Cup och tre Europatoursegrar. I en intervju (Golf.se) för två år sedan säger hon:

– Jag är tävlingsmänniska. Det är inte alltid det har gått lätt för mig heller. Har man lite motgångar är det lätt att ge upp, och är man ett nystartat proffs så har man heller inte mycket resurser … Det viktigaste är att tävla. Men det krävs mycket träning och envishet. Det är väl det som har skilt mig från många andra; att jag har tränat otroligt hårt under många år.

Jobbat hårt


Anna Nordqvist har jobbat hårt och tror också att den viktigaste egenskapen för att bli riktigt bra är envishet, att inte ge sig.  Det gäller att – som hon säger – våga satsa, våga drömma och våga gå för det. Men på LPGA:s hemsida berättar Anna Nordqvist att hon behövde en liten paus från golfen och flyttade hem från Arizona.
– Jag åkte tillbaka till Sverige ett tag efter KPMG bara för att träffa min familj, och jag är så glad att jag gjorde det eftersom hela Covid-spridningen fortsätter att öka där borta, så jag är glad att jag fick se alla. Jag hade inte sett dem sedan jul och jag vet inte när jag får se dem nästa gång, säger Nordqvist.

Anna Nordqvist getty

Trots att hon vilade hann hon med spel på Ladies European Tour och gjorde ett framträdande i Saudiarabien för Aramco Saudi Ladies International innan hon kom tillbaka till USA.

Delad ledning

I januari 2020 vann Madelene Sagström sin första LPGA seger, när hon tog hem pokalen i Gainbridge LPGA på Boca Rio i Florida.

Madelene Sagström missnöjd

Men den 28 -åriga svenskan har inte varit helt nöjd med sin form denna säsong. Madeleine Sagström berättar om hur hon fallit tillbaka i vanan att fokusera för mycket på resultat och scoren istället för på hur hon utvecklar sitt spel. Här kan ni själva läsa vad hon skriver i sitt inlägg på instagram @madelenesagstrom.

Mycket nöje har de i alla fall ute i friska luften på den vackert anlagda The Colony i Texas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights