Nyheter

Golfhäftet-teamet växer: Europeisk expansion med lokal närvaro

Golfhäftet fortsätter att expandera i Europa med såväl fler anslutna golfbanor som ett internationellt team. Senast in är Elke van Lon som blir Regionchef för DACH och Malene Andersson som går in som Country Manager Denmark.

Golfhäftet har länge haft många anslutna golfbanor i flertalet länder i Europa. Nu börjar man även att internationalisera försäljningen av Golfhäftet utanför Norden. För att axla den allt mer internationella tillväxtbanan har man rekryterat två nyckelpersoner till teamet, Elke van Lon och Malene Andersson, som tillträder som Regionchef DACH respektive Country Manager Denmark.

balance golf management
Golfhäftet fortsätter att expandera i Europa med såväl fler anslutna golfbanor som ett internationellt team.

– Golfklubbarna är en viktig försäljningskanal för Golfhäftet samtidigt som kickbacken som klubbarna får via försäljningen också spelar en betydande roll för deras årsomsättning. Ett viktigt samspel mellan oss och klubbarna med andra ord. Nu har även klubbarna utanför Norden börjat efterfråga att sälja Golfhäftet till sina medlemmar och gäster vilket går hand i hand med våra expansionsplaner samt kommer att bidra med bl.a. tyska gästspelare till våra anslutna banor här hemma, berättar Fredrik van Speijk, VD och Medgrundare på Golfhäftet.

Vana från golfbranschen i Tyskland

Elke van Lon har lång erfarenhet från golfbranschen i Tyskland och tillträder nu som Regionchef DACH. Etableringen i Tyskland, närmare bestämt i Wiesbaden där även Tyska Golfförbundet (DGV) är baserade, är Golfhäftets första utanför Norden.

– DACH är en mycket intressant golfregion både utifrån antal golfare och den stora mängden fantastiska golfbanor. Elke besitter en unik erfarenhet från golfbranschen, bland annat från Tyska Golfförbundet och vi är så glada över att ha en så stark branschprofil med oss in i Tyskland och resten av DACH-regionen, säger Fredrik van Speijk.

Till teamet ansluter även Malene Andersson som Country Manager Denmark som är Golfhäftets näst största marknad efter Sverige. Malene har bakgrund från bland annat Expedia.

– Vi ökar hela tiden antal anslutna golfbanor där Golfhäftet-medlemmarna kan spela till halv greenfee. Det är viktigt för oss och branschen att fortsätta att underlätta rörligheten för golfare i norra Europa. I samband med att restriktionerna tas bort kommer golfen återigen att bli konkurrensutsatt av idrotter och aktiviteter som inte kunnat utövas under pandemin och då är det vår uppgift att se till att bidra med gästspelare till klubbarna runt om i Europa, avslutar Fredrik van Speijk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights