Golftävlingar i EuropaNyheterSpanien

Två nya spanska tävlingar i årets DP World Tour-schema

Två nya tävlingar i Spanien lagts till i DP World Tours schema för 2022. Tävlingarna är ISPS Handa Championship in Spain och Catalunya Championship som spelas på varandra följande veckor i april.

ISPS Handa Championship in Spain kommer att avgöras på Infinitum, i Tarragona, från 21-24 april, medan Catalunya Championship kommer att spelas på PGA Catalunya Golf and Wellness, i Girona, från 28 april – 1 maj. De båda tävlingarna kommer att ha en prispott på 2 miljoner USD. Den ”vanliga” ISPS Handa Championship kommer att spelas i Japan samma vecka som tävlingen på Infinitum, men på grund av reserestriktioner i Asien kommer den att spelas på Japan Golf Tour. Catalunya Championship ersätter Volvo China Open på tävlingsschemat.

Lakes Course på Infinitum.

Infinitum, som tidigare hette Lumine Golf, efterträdde PGA Catalunya som spelplats för tourens kvalskola från 2017 till 2019 och dessförinnan var det en kvalplats för andra etappen från 2012 och framåt. PGA Catalunya Golf and Wellness, var platsen för kvalskolans final under nio år i rad från 2008 till 2016. Den har också varit värd för fyra Tour-evenemang: Sarazen World Open 1999 som vanns av Thomas Björn och Open de España vid tre tillfällen: 2000, 2009 och 2014.

 – Vi är oerhört tacksamma mot dessa anläggningar för att det gick så snabbt för dem att hjälpa till att arrangera tävlingar i april, vilket gör det möjligt för oss att att fortsätta erbjuda värdefulla spelmöjligheter för våra medlemmar, menar Keith Pelley, VD för DP World Tour.

Här kan du se årets schema på DP World Tour.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights