Golfbanor i SverigeGolfresorNyheter

Ljunghusens Golfklubb GEO-certifierad för femte gången

2009 blev Ljunghusens Golfklubb första klubb i världen att certifieras av Golf Environment Organisation och förutsättningarna för att behålla certifieringen är att uppdatera det vart tredje år och 2021 blev golfklubben GEO-certifierad för femte gången. Och än en gång först i världen med detta!

Ljunghusens Golfklubb på Falsterbonäset, bildades 1932 och blev första 27-hålsbanan i Skandinavien 1965. Banan är belägen i Ljungskogens Naturreservat och miljöarbete är en naturlig del i verksamheten.

Golf Environment Organisation, GEO, är en internationell icke-vinstdrivande organisation, som grundades för sexton år sedan för att hjälpa golfklubbar och golfanläggningar att inspirera, stödja och belöna trovärdiga hållbarhetsåtgärder – och för att stärka och främja golfens sociala och miljömässiga värde. Certifieringen talar om att golfklubbens och golfanläggningens miljöarbete håller god internationell standard.

Ljunghusens GK är först i världen att GEO-certifieras för femte gången. Foto: Jacob Sjöman

GEO-certifiering lanserades på Europatourens tävling BMW PGA Championship i Wentworth i maj 2009. Många anläggningar i främst Europa har certifierat sig. I Sverige har hittills 20 golfklubbar certifierat sig och ytterligare cirka 80 klubbar är registrerade i GEO. Revidering av GEO-certifieringen sker av GEO utsedd person och ska utföras vart tredje år.

”En välskött golfbana i spektakulära ekologiska omgivningar”

– Ljunghusens Golfklubb är en välskött golfbana i spektakulära ekologiska omgivningar av hedar och Östersjön. Klubben har lång erfarenhet av miljö- och naturförbättringar och står förmodligen inför en av de mest krävande hållbarhetsutmaningar med klimatförändringar och förväntade höjda havsnivåer i framtiden. Jag ser fram emot att se den långsiktiga planeringen för åtgärder i en ny masterplan och dess hållbarhetsbidrag, bland annat med att modernisera bevattningen för hålen 19 – 27 (2019 installerades ny bevattning på hålen 1–18) och en ny lösning för drivingrange med förbättrad säkerhet. Jag är säker på att det blir en stor framgång, berättar Kerstin Antonsson, GEO-ackrediterad oberoende verifierare i sin sammanfattning av rapporten.

Så här skriver GEO i sitt godkännande:

GEO Foundation är glada att kunna bekräfta att Ljunghusens Golfklubb framgångsrikt ännu en gång har uppnått GEO Certified-status för sitt enastående arbete för att främja naturen, bevara resurser och stödja samhället. GEO Certified är den mest respekterade certifieringen för golf, baserad på en trovärdigt och transparent utvecklad modern hållbarhetsstandard för bästa praxis.

Ljunghusens Golfklubb har:

1. Uppfyllt de obligatoriska certifieringskriterierna för hållbar golfverksamhet.

2. Slutfört den officiella tredjepartsverifieringsprocessen.

3. Klarat den slutliga utvärderingen av GEO Certification Ltd. (autonomt dotterbolag till GEO Foundation).

För den certifieringsperiod som anges ovan kan Ljunghusens Golfklubb därför ta en position som ledande i att främja hållbarhet inom golfen – göra viktiga insatser för att skydda naturen, bevara resurser och stärka samhällen.

Certifiering är nästan alltid resultatet av en dedikerad laginsats som resulterar i många praktiska och värdefulla sociala och miljömässiga resultat runt golfbanan, skötselcentra och klubbhuset.

Dessa engagemang och ledaregenskaper är en viktig del av att säkerställa golfanläggningens och golfindustrins motståndskraft in i framtiden och även som en del av samhällets bredare ansträngning att bidra till en hållbar miljö för människor och planeten. GEO gratulerar alla inblandade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights