NyheterTävlingar

Regn störde den första rundan av The Players Championship

Tommy Fleetwood var en av de sista som kvalificerade sig till The Players Championship. Men engelsmannen fick en kanonstart i ett regnigt Florida och delar ledningen på sex under par med amerikanen Tom Hoge. Men det var många spelare som inte hann spela klart det första varvet på TPC Sawgrass. Faktum är att det var flera spelare som inte ens hann slå ett enda slag innan ovädret slog till på Ponte Vedra Beach.

De senaste nio tävlingarna på PGA-touren har spelats i nästintill perfekt väder utan några förseningar. Men under tourens största egna tävling, bröts den fina trenden. Och det ser dystert ut även för de kommande dagarna. Regnet försenade starten en timme, och några timmar senare blev det mycket värre och spelet avbröts i fyra timmar.

Fleetwood, som inte vunnit en tävling på två år, återvände ut på banan efter den långa pausen och gjorde direkt tre raka birdies. Han höll sedan ihop spelet väl resten av rundan och det var en nöjd engelsman som in i klubbhuset efter en lång dag.

– Jag är väldigt nöjd med min score idag. Jag slog många bra drives men framförallt puttade och chippade jag väldigt bra idag. Jag fick nog ut allt jag kunde på banan idag, sa Fleetwood efteråt.

99 % risk för regn på fredagen

Prognosen var 100 % risk för regn på torsdagen, vilket visade sig stämma. För fredagen gäller 99 % och därför kan det vara så illa att Fleetwood och de övriga som fick avsluta sin varv på torsdagen, inte får spela igen förrän på lördag.

En annan spelare som hann med alla 18 hål på torsdagen var Harold Varner III. Han ledde länge tävlingen och var sju under par när han kom till det 17:e hålet. Där blev det vattenbesök och trippelbogey och dessutom en bogey på det avslutande hålet.

Alex Norén fick en bra start på TPC Sawgrass.

Otroligt nog var det den enda bollen i vattnet av 69 utslag på det förädiska korthålet med sin ö-green. Varner gick runt på 69 slag, samma resultat som Alex Norén som var ende svensk att spela klart första rundan. Även Henrik Norlander är tre under par med två hål kvar att spela. Henrik Stenson hann bara spela ett hål innan spelet bröts på grund av mörker.

Klicka här för att komma till ledartavlan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights