Nyheter

Sophia Popov fick Stenson på fall

Klockan räknar ned till första utslaget på Augusta om två veckor. Men Stensons chanser att hamna i topp på Masters är små efter incidenten alla talar om. Tajmingen är inte den bästa, kan tyckas. Olyckan var framme och Henrik Stenson är skadad.
– Jag är väl inte någon stor favorit i förhandssnacket, säger Stenson som kämpar med smärta i foten till SVT Sport.

Spelade med Popov

För två veckor spelade den svenske golfstjärnan pickle ball i Florida med bland andra, överraskningsvinnaren från British Womens Open, Sophia Popov. Det var enligt Stenson själv en riktigt rolig match, men han föll pladsk på plan.

Sophie Popov

Pickle ball är en racketsport snarlik padel men utan väggar. Stenson trampade snett och har nu fruktansvärda smärtor i foten.
– Jag fick problem med fat pad (hälkudden) under höger häl efter en landning, säger Stenson till SVT Sport.

Henrik Stenson

– Det har inte blivit riktigt bra och när vi började gå längre sträckor förra veckan så var den sådär.
På Bermuda förra veckan tvingades han avbryta under andra varvet. 

Försöker trots smärtan

Stensons planer har ändå inte ändrats. Han tänker försöka att spela PGA-tävlingen i Houston till helgen. Tävlingen som är genrep till Masters, som flyttats från april till november. Henrik Stenson har spelat sparsamt i år och har inte imponerat alls.

Bäste svensk

Men en sak är däremot glasklar redan nu. Han kommer att kamma hem titeln som bäste svensk på Augusta. Ingen annan från vårt avlånga land ställer nämligen upp i den anrika tävlingen. Masters kommer att spelas helt annorlunda i år, utan publik och på ”fel” årstid.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights