NyheterTävlingar

Grant och Stark bra med i tourfinalen

Under nästan hela säsongen av årets Ladies European Tour har det varit svenskt i toppen av rankingen. Linn Grant och Maja Stark har ryckt åt sig åt sig en stor ledning inför tourfinalen Andalucia Costa del Sol Open på Alferini Golf i Spanien där årets säsong avslutas denna vecka.

Efter den första rundan leder Cara Gainer från England med 66 slag, sju under par. Gainer är ett slag före spanjorskan Carlota Ciganda och ytterligare ett slag före en kvartett spelare där bland annat Linn Grant finns med.

Grant fick en knackig start med två bogeys på de första tre hålen, men kom igång efter det.

– Jag var lite stel och nervös i början och visste inte riktigt vad jag skulle göra när jag var två över par efter tre hål. Jag hade byggt stora förväntningar inför den här tävlingen och ville verkligen spela bra och det kanske blev för mycket press i början av rundan, sa Grant.

– Men efter ett tag hittade jag spelet och jag är jättenöjd med att komma in på fem under par. Det känns bra att jag ligger före Maja nu.

Grant och Stark spelade med varandra på torsdagen och Stark ligger på delad sjunde plats, endast ett slag bakom Grant efter det första varvet. Det blir en spännande avslutning på årets Ladies European Tour där de bästa kompisarna gör upp om vem som ska bli etta i Europa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights