NyheterTävlingar

Ny seger för Linn Grant i Sydafrika

För två veckor sedan vann Linn Grant Dimension Data Ladies Challenge på Sunshine Ladies Tour i Sydafrika. Förra veckan kom hon trea i Supersport Ladies Challenge och nu var det dags för hålla segertal igen när hon med en fantastisk avslutning tog hem Jabra Ladies Classic.

Grant sköt en 65-runda på det sista varvet på Glendower Golf Club och höll därmed hemmaspelaren Paula Reto bakom sig med två slag. På slutet fick de höja speltempot och det blev en kapplöpning mot klockan för att få in alla spelare före ett åskväder som var på väg in. Men trots detta spelade både Reto och Grant stor golf på slutet och de båda spelarna varvade birdies och par på de sista nio hålen. När Reto gjorde bogey på det 16:e hålet fick Grant en tvåslagsledning som hon höll hela vägen in i mål.

Golftävling med stormvarning

– Vi spelade det sista hålet riktigt snabbt för arrangörerna sa att vi hade en kvart på oss innan stormen skulle komma, så det var lite stressigt, sa Grant efteråt.

Reto vann förra veckan i Sun City och nu handlade det endast om vem av Reto och Grant som skulle vara starkast denna vecka.

– Jag visste att det var jämnt mellan oss. Jag var väldigt nervös på de sista fem hålen men det var kul och spännande också, menade Grant som höll nerverna i styr med en bogeyfri avslutningsrunda.

En vecka ledigt för Grant

För Grant har hennes tävlande på Ladies Sunshine Tour i Sydafrika varit mycket lyckat och nu väntar en vecka ledigt i Kapstaden innan hon börjar förbereda sig för de två avslutande tävlingarna på Sunshine Ladies Tour som även samsanktioneras med Ladies European Tour.

– Det har varit bra, och jag har sett att mitt spel är på väg i rätt riktning, avslutar en nöjd Linn Grant.

Klicka här för att se slutresultatet från Jabra Ladies Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights