NyheterTävlingar

Colsaerts utsedd till Europas tredje vicekapten

Europas Ryder Cup-kapten Luke Donald har utsett belgaren Nicolas Colsaerts till sin tredje vicekapten i matchen mot USA som kommer att spelas på Marco Simone Golf and Country Club i Rom nästa höst.

Nicolas Colsaerts var med i Ryder Cup 2012 då Europa tog hem en klassisk seger på Medinah och där Colsaerts stod för en av de mest minnesvärda debuterna i tävlingens historia. Han gjorde åtta birdies och en eagle i bästbollen i par med Lee Westwood när de besegrade Tiger Woods och Steve Stricker med 1/0.

Belgaren har spelat hela 436 tävlingar i sin karriär på DP World Tour och vunnit tre gånger, den senaste segern kom i Open de France 2019 på Le Golf National.

Colsaerts är en mycket omtyckt figur på touren och kommer utan tvekan att bli ett populärt tillskott till Europas lag. Belgaren ansluter sig till dansken Thomas Björn och italienaren Edoardo Molinari som vicekaptener.

Nicolas Colsaerts blev stor hjälte för Europa i Ryder Cup 2012 som kallas ”Miraklet i Medinah”. Foto: Getty Images.

– Min första reaktion när Luke frågade mig var ren glädje. Varje gång jag hör orden ”Ryder Cup” tar det mig tillbaka till upplagan jag spelade i, hur stolt jag var över att bära de europeiska färgerna och vara en del av en så otrolig händelse. Naturligtvis var Luke i det laget också och när vi pratade nämnde han hur mycket han alltid har älskat vad Ryder Cup betyder för mig, säger Nicolas Colsaerts.

– När du bär Europas färger och kliver upp på första tee, det enda du vill göra är att vinna. Inte bara för de andra killarna i laget, utan också för hela kontinenten du representerar. Det är vad vi vill göra i Rom.

Kapten Donald är mycket nöjd med sitt val av vicekapten och hans inställning till Ryder Cup.

– Jag har tänkt på Nicolas de senaste månaderna. Jag spelade i laget 2012 och kunde se hur mycket Ryder Cup betydde för honom. Han förstår vad det innebär att representera Europa och vad det innebär att vara en del av hela Ryder Cup-upplägget. När jag frågade honom fick han gåshud och jag är väldigt glad att ha honom som min tredje vicekapten. Han kommer oerhört bra överens med alla spelare ute på DP World Tour och kommer att vara en fantastisk person att ha med i laget, säger Luke Donald.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights