NyheterTävlingar

Grant trea i Japan

Linn Grant, som gjort en enorm succé på Ladies European Tour i år och som nyligen valdes till årets rookie, har kortet även på LPGA-touren. Och där fortsätter hennes fina spel.

I helgen spelades TOTO Japan Classic där 23-åringen länge var med att kämpade om segern, men till slut fick ge sig mot Skottlands Gemma Dryburgh. Grant slutade på en fin tredjeplats, hennes bästa hittills på LPGA-touren. Hon inledde den sista rundan med fyra birdies på de första nio hålen och var då endast ett slag från ledningen. Men Dryburgh hade en växel till att lägga in och gick de sista nio hålen fem under par och kom in på 65 slag och total 20 under par. Det räcke till seger med fyra slag före hemmaspelaren Kana Nagai och ytterligare ett slag före Grant.

Segern var Dryburghs första på LPGA-touren och hon blev den 11:e förstagångsvinnaren i årets säsong på LPGA-touren, nytt rekord.

– Det här har varit en dröm för mig under en lång tid. Jag har arbetat stenhårt för den här segern och den betyder så mycket för mig, sa en lycklig vinnare efteråt.

Det var mycket japanska flaggor i toppen av ledartavlan. Sju av de nio bästa spelarna kom från hemmanationen, men ettan och trean kom alltså från Europa.

Linn Grant var nöjd efter sin bästa placering någonsin på LPGA-touren.

– Jag tycker att jag gjorde ett bra jobb, tyvärr hade jag en bogey på det sista hålet, vilket aldrig är kul, men fram till det gjorde jag mitt allra bästa så mycket jag kunde. Jag spelade riktigt bra, och satte några puttar, det var kul därute, sa Grant.

Tredjeplatsen innebär att Linn Grant hoppar upp till en 51:a plats i Race to CME Globe och är därmed klar för tourfinalen om två veckor.

Klicka här för att komma till slutresultatet från TOTO Japan Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights