NyheterTävlingar

Grant vann i Frankrike

Linn Grant avslutade en fantastisk vecka i Frankrike med en 72-runda för att vinna Terre Blanche Ladies Open med fyra slag. 22-åringen var överlägsen under två första dagarna och med scorerna 68 och 66 hade Grant en ledning med sex slag inför avslutningsrundan.

Ledningen krympte rejält

Det blev dock en dålig start för Grant den sista speldagen. En bogey på tvåan och en dubbelbogey på femman gjorde att ledningen krympte rejält, men hon studsade tillbaka med en birdie på det sjunde hålet och sedan en eagle på det 10:e hålet och kunde sen defilera hem. En fin avslutande birdie på avslutningshålet på Golf de Terre Blanche gjorde att Grants första seger som proffs var ett faktum.

Linn Grant tog sin första seger i proffkarriären.

På andra plats kom danska amatören Amalie Leth-Nissen, som sköt en sista runda på 69 slag för att sluta fyra slag bakom Grant. Danskan var imponerad av banan, arrangemanget och av vinnaren.

Gillade banan

– Det är en otroligt vacker bana. Kul att se att så många funktionärer var på plats för att göra tävlingen så lyckad som den blev. Jag hade det kul med proffsen under de tre speldagarna och det var trevligt att se att jag kan tävla på LETAS, även om Linn spelade i en helt egen liga den här veckan, sa Leth-Nissen efteråt.

Nästa bästa svenska blev Anna Magnusson på en delad 23:e plats, medan Sofie Bringner hade en berg-och-dalbanetävling med scorerna 71-80-71 och slutade slaget efter på en delad 26:e plats. Nästa tävling är säsongsfinal på LETAS då Santander Golf Tour Barcelona på Real Club de Golf el Prat avgörs den 20-22 oktober.

Klicka här för att komma till slutresultaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights