Golfbanor i SverigeNyheter

Grönt ljus för hus vid Kristianstads Golfklubb

400 bostäder i ett unikt naturskönt läge intill golfbanan i Åhus – det är vad Fastighetsbolaget Resona och Kristianstad Golfklubb & Destination ska utveckla tillsammans. Nu har Kristianstad kommun gett ett positivt planbesked för den första etappen i områdets östra del som innefattar 150 bostäder.

Det nya bostadsområdet kommer erbjuda blandade boendeformer som villor, radhus, kedjehus och flerbostadshus. Bakgårdarna öppnar upp sig mot landskapet och intima gaturum ramar in förgårdsmarken.

– Vi gläds åt det positiva planbeskedet! Nu ser vi fram emot att få utveckla området tillsammans med Kristianstads Golfklubb & Destination. Vårt partnerskap ger oss en fantastisk möjlighet att sätta ribban högt. I Åhus arbetar vi mot en gemensam vision om att skapa ett bostadsområde och hem där människor älskar att bo, säger Sam Giertz, Partner Resona.

Det nya området blir en tydlig, integrerad del av landskapet. Arkitekturen likaså, med bostäder som kläs med varma naturmaterial. En å rinner genom området och längs med den kan boende njuta av solbänkar, brygga och andra fina utrymmen. Precis intill ligger Kristianstads Golfklubb & Destination som nu är med och storsatsar i området.

– Vi är en golfklubb som alltid strävar efter att skapa den bästa möjliga upplevelsen för våra medlemmar och besökare. Att nu kunna välkomna fler hit till Åhus och erbjuda dem både unika och hållbara bostäder samt en plats som adderar till livskvalitén precis intill vår golfbana känns fantastiskt, säger Carl-Henrik Dahlqvist, VD på Kristianstads Golfklubb & Destination.

Resona och Kristianstads Golfklubb & Destination har anlitat den välrenommerade arkitektbyrån Arkitema för att förverkliga visionen för området. 2027 beräknas de första bostäderna komma ut på marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights