NyheterTävlingar

Bra start av Norén i Dubai

Alex Norén fick en strålande start i tourfinalen DP Word Tour Championship på Jumeriah Golf Estates Earth Course. Norén gick runt på 66 slag och är trea efter den första dagens spel, ett slag efter ledande Tyrrell Hatton och Matt Fitzpatrick.

– Jag är väldigt nöjd, jag spelade bra och fick även igång puttningen på sluthålen. Annars är det drivern som är nycklen på den här banan. Faktum är att jag har kollat på Rorys drives många gånger i min mobil före den här tävlingen för att få inspiration från tee, sa Norén efteråt.

Matt Fitzpatrick rivstartade det första varvet i Dubai. 28-åringen inledde med fem raka birdies och gjorde sedan ytterligare två för att att komma in på 65 slag, sju under par. Ett resultat som han delar med sin Ryder Cup-kollega Tyrrell Hatton som jagar sin första seger sedan januari 2021.

– Jag fick en riktigt bra start idag. När jag vann här 2020 inledde jag med fyra birdies i rad och jag och min caddie Billy Foster, skrattade när den femte birdien rullade i.  Men det jag är mest nöjd över idag är att jag träffade 17 greener, det borde varit 18, men jag tog ett korkat beslut på sjuan, annars funkade det mesta idag, sa en nöjd Fitzpatrick.

Matt Fitzpatrick delar ledningen efter det första varvet av DP World Tour Championship. Foto: Getty Images

Världsettan och ledaren av Race to Dubai, Rory McIlroy fick inte den start han hade hoppats på. Nordirländaren gick runt det första varvet på 71 slag, ett under par.

– Det här var absolut inte det jag hoppades på. Jag började bra, var tre under par efter åtta hål, men sen slog jag några sneda drives på de sista nio. En treputt på 16:e var inte så kul, men det var skönt att få i birdien på det sista hålet för att komma in under par. Jag har varit ledig i tre veckor så det fanns lite ringrost, men spelet känns OK och det gäller att gå ut imorrn och spela lite bättre och minimera misstagen, sa världsettan efteråt.  

Sebastian Söderberg inledde med en runda på 70 slag och delar 14:e platsen. Joakim Lagergren inledde med tre raka bogeys men spelade upp sig och kom in på 73 slag, ett över par och delar 41:a platsen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från DP World Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights