NyheterTävlingar

Lilia Vu vann årets första major efter stor dramatik

Det blev en spännande upplösning av Chevron Championship, årets första major för damerna som för första gången spelades på The Club at Carlton Woods i Texas. Amerikanskan Lilia Vu gjorde birdies på 17 och 18 för att komma ikapp Angel Yin som tvärtom gjorde bogeys på hål 16 och 17 och de båda kom in i klubbhuset på 10 under par.

Det var flera som kunde ha gjort dem sällskap i särspelet. Allra mest grämer sig nog thailändskan Atthaya Thitikul som avslutade med en dubbelbogey efter en boll i vattnet för missa särspelet med två slag. Även koreanskan A Lim Kim var 10 under par inför avslutningen, men tappade farten och gjorde två bogeys på vägen in. Nelly Korda gjorde en fin eagle på avslutningshålet för att komma ensam trea.

I särspelet var Vu starkast. Hon gjorde birdie på det första särspelshålet och vann sin andra seger för säsongen och sin första major i karriären.

– Det var tufft idag. Det blev allt kallare och det kändes inte så bra på banan. Men min caddie peppade mig på ett bra sätt. Jag är så glad just nu, sa Vu efteråt som även fick göra premiärdoppet i dammen vid den 18:e greenen. En tradition som tävlingen tagit med sig från den förra spelplatsen Mission Hills, där vinnaren fick hoppa i Poppie´s Pond.

– Jag såg en orm i dammen igår, så jag var lite tveksam att hoppa ner där idag. Men känslorna och adrenalinet tog över så jag bara kastade mig i vattnet.

Bästa svenska blev Maja Stark som delade 37:e platsen på två över par. Majas avslutningsrunda var minst sagt händelserik. Hon började med en birdie, följde upp den med en trippelbogey och en dubbelbogey, sen en birdie till på det och en eagle tre hål senare. Några birdies till och tyvärr även en mängd bogeys gjorde att svenskan kom in på 76 slag den sista dagen.

Även Linnea Ström hade en mindre lyckad söndag på Carlton Woods. Det blev 80 slag för Ström och totalt åtta över par vilket gjorde att hon slutade på en delad 56:e plats.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Chevron Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights