Golfbanor i SverigeLivsstilNyheter

Golf, mat och trevlig lyssning hos Villa Baro

För golfaren har Villa Baro blivit en naturlig mötesplats för både uppladdning och återhämtning. Här finns träningsområde, golfshop och swingstudio. Golfbladet har tidigare besökt Adelsnäs vackra gamla herrgård, så förhoppningsvis är ni läsare inte helt obekanta med stället. Kanske har några av er själva inmundigat god mat och dryck på genomresa med golfklubborna i bagaget?

Denna sommar lockar Villa Baro till sig många sommargäster med både inflytande och kända ansikten.

Läs mer: En svensk klassiker>>

Villa Baro
På 1760-talet uppfördes Adelsnäs gamla herrgård på halvön i Bysjön. 1900 flyttades byggnaden över sjön och byggdes upp igen, som trädgårdsmästarskola. Där blomstrade verksamheten fram till 1950 då skolan lades ner.

Mycket har hänt sedan Anna Sparre, född Adelswärd, började driva hotel på Åtvidabergs golfbana. Hon var nyskild och hade flyttat till Åtvidaberg 1958.

Läs mer: Villa Baro öppnade mitt i pandemin>>>

hemsidan står det att läsa:
”Anna behövde någonstans att bo – och säkert också något att göra. Den gamla Trädgårdsskolan hade just lagts ner och kvar stod ett hus som inte längre användes. En golfbana med 9 hål som hade invigts 1957. Och nu uppstod tanken att det gamla skolhuset kunde användas för golfgäster som ville ha självhushåll. Små lägenheter – två rum med pentry och bad läts byggas. Anna Sparre inredde personligt och modernt – bland annat med möbler från vinden på Adelsnäs.”

Ny kreativ kraft

Anders Scharp tillträdde som VD för upplevelsehotellet Villa Baro under sensommaren 2020. Ett knappt år sedan dess och ett halvår sedan premiär har podden ’Under eken’ nu släppt totalt tio avsnitt där Anders varannan tisdag möter en ny spännande profil, så väl från inom som utom de östgötska gränserna. 

Reseexperten Lottie Knutsson trivs i det östgötska sommarparadiset.

Anders Scharp har sedan poddpremiären i vintras samtalat Under eken med åtskilliga spännande personer, alla som på olika sätt uppskattar livets njutningar på samma vis som vi på Villa Baro gör.

Anders Scharp är vd på Villa Baro sedan 2020.
Intressanta profiler berättar

Under vintern och våren har vi lyssnat till allt från en SM-mästare i ostkaka till en krogmagnat och reseexperten Lottie Knutsson. Nu fortsätter satsningen och idag släpps poddens tionde avsnitt med Carl Hård af Segerstad, global eventchef för Fjällräven och passionerad vandrare. I varje avsnitt finns dessutom några korta ”fun facts”, en rolig fördjupning i det ämne vi pratar om.

Lär från experterna

– Det är otroligt viktigt att få träffa personer som är bäst på det de gör. Vi vill att Villa Baro ska vara ett hotell i toppklass inom friluftsliv, mat och allmänt livsnjutande. Då måste vi ta inspiration och lära av experterna, om det så handlar om vilken whisky som passar när eller hur det perfekta vandringsstråket ser ut. Så försöker vi jobba i allt vi gör, även utanför podden, säger Anders Scharp, VD på Villa Baro.

Sommarrösternas berättelser

Villa Baro firar tio avsnitt av poddsatsningen ’Under eken’. I podcasten intervjuas intressanta personer inom olika aktivitetsområden på Villa Baro.

Nya avsnitt varannan tisdag

Podden fungerar även som ett nyhetsbrev där du kan lyssna på vad som händer hos oss och vad vi erbjuder framöver. Varannan tisdag släpper vi ett nytt avsnitt. Trevlig lyssning!

Foto pressbilder/ Villa Baro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights