Nyheter

Här är årets 5 största trender för din träningsgarderob

Nytt år ny träning, och dags att komma igång igen efter jul- och nyårsmaten. Fitnessfia har i ett pressmeddelande listat de största trenderna när det kommer till träningskläder 2022. En långvarig pandemi har påverkat hur vi tränar och därmed även träningsmodet. I hemmajobbets era har vi gått omkring i bekväma kläder. När vi efter coronavirus-restriktionerna återgår till kontoret önskar vi fortsätta ha kläder som är lätta att röra sig i. Activewear-modet kommer därför starkt 2022.

De största trenderna i träningsmode 2022 är:

Här nedan hittar du hela listan på de fem största trenderna för din träningsgarderob inför det nya året.

1. Vita sockor ovanpå träningstights

Vita tubsockor ovanpå träningstights? Det är framförallt märken som Nike och ICANIWILL som syns, men fler märken kommer garanterat att lansera sina vita sockor under året. 

2. Miljövänliga träningskläder

Greta Thunberg har verkligen fått oss svenskar att tänka extra mycket på miljön. Detta är något som även smittat av sig på träningsmodeföretagen. I år hittar du träningskläder av återvunnen plast hos de allra flesta märkena. Adidas gör även träningsskor av återvunna plastflaskor som hittat i haven, detta under namnet Adidas Parley. Houdini Sportswear (annonslänk) har hållbara kläder för utomhusaktivitet.

Teknisk lättviktskeps med foder i Primaloft. Dunfri Cap passar utmärkt för toppturer, klättring, vandring, camping och nästan alla andra äventyr.

3. Padelkläder

Padel, ordet på alla trendiga innerstads hipsters läppar. Padelcenter ploppar upp i var och varannat gathörn, och padelsporten har verkligen hittat in i unga svenskars hjärta. Med det kommer även behovet av snygga padeloutfits. 2021 lanserade både ICANIWILL, Stronger och Aimn padel-kollektioner. Snygga tenniskläder, som det faktiskt är, finns nu att köpa lite varstans. Björn Borg har en växande e-handel där det går att hitta fungerande padelkläder för herr och dam. (annonslänk)

Även Casall har skräddarsydda och trendiga padelkläder. Den här svarta kjolen är perfekt för rörelse på banan. (annonslänk Casall)

4. Träningskläder med färg

Under våren 2022 ser vi mycket färg på träningskläder. Troligtvis beror det på att vi känner oss redo att komma i form igen efter en låååång pandemi. Färgglada träningskläder piggar upp och peppar oss att ge det där lilla extra. 

5. Träningskläder till vardags

Under 2022 kommer vi att se mer activewear, träningskläder som används i vardagen. Bli inte förvånad om din kollega dyker upp på kontoret i träningsbyxor. Gympaskor till kavaj. Det ska vara bekvämt och snyggt. Flera premiumkollektioner som är i gränslandet mellan kontorskläder och träningskläder kommer att ses lite här och var. Vi är vana att jobba hemifrån i bekväma kläder och det kommer vi även att vilja göra när vi återgår till arbetsplatsen. Activewear-modet kommer därför starkt 2022.

Foto Press/Björn Borg, Casall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights