NyheterTävlingar

Jon Rahm tvingas lämna familjen för OS i Japan

Spaniens Jon Rahm planerar att representera sitt land i OS, men världstrean förstår varför andra duktiga spelare, som Dustin Johnson och Adam Scott, har meddelat att de tänker hoppa över tävlingen i Saitama i Japan. Tävlingen äger rum mellan den 29 juli och 1 augusti.

Bilresan lång i Japan

– Olympiska kommittén gör det inte speciellt lätt för oss att delta. Jag har hört att det är minst en till två timmars bilresa till golfbanan från hotellet. Det är lång tid. Tur och retur blir det nästan en hel dag man tillbringar i bilen för att åka till och komma tillbaka från Olympic Village.

Därför tvekade Rahm länge

Jon Rahm är nybliven pappa och han gillar inte det faktum att familjen inte tillåten att följa med till OS. Begränsningarna är så många på grund av de coronarestriktioner som fortfarande råder. På självaste påskdagen såg lille Rahm junior dagens ljus och glädjen var stor. Det var en stolt, nybliven far som lade upp bilder på sin fina familj Söndagen den 4 april 2021 födde Jon Rahms hustru Kelley Cahill sonen Kepa Cahill Rahm. Han växer så det knakar!

OS skjöts upp förra året på grund av den globala pandemin. Det har varit oroande om förhållandena har förbättrats tillräckligt för att OS ska kunna spelas senare i år. För att undvika ett COVID-utbrott i Olympic Village har strikta regler tillkännagivits.

Läs mer om Jon Rahms babylycka här>>>

26-årige Rahm förstår varför spelare som Danny Lee skulle säga nej till sin plats i startfältet för att koncentrera sig på att behålla sitt PGA Tour-kort.

Danny Lee född i Sydkorea och emigrerade till Nya Zeeland som åttaåring.

– Jag kan förstå varför många prioriterar FedEx Cup-evenemang och fantastiska golfevenemang, sa Rahm i en presskonferens nyligen och noterade att golfen i Japan hamnar mellan British Open och WGC.
– De olympiska spelen är relativt ny inom golfen, och jag klandrar dem inte”, sa han. Jon Rahm vill däremot inte missa OS.

En dröm för mig

– Det är en absolut dröm för mig att vara med i ett olympisk spel och representera mitt land. Jag har kunnat vinna mästerskap som amatör på nästan alla tänkbara nivåer, och att återerövra guldmedaljen skulle vara helt fantastiskt.

Foto Instagram, Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights