NyheterPorträtt

5 saker Rory McIlroy måste göra för att hålla sig kvar i toppen

Rory McIlroy är en av de bästa golfarna för närvarande på PGA-touren med fyra stora mästerskapsvinster i bagaget. Rory har dock kämpat på i uppförsbacke det senaste året. Men tack och lov kunde han komma tillbaka i form genom att vinna 2021 års CJ Cup i Vegas. Han hade till och med en bra chans på DP World Tour innan han tappade ledningen på de sista hålen.

Inför 2022 är det därför viktigt för golfstjärnan att justera fokus – att vinna och inte försvinna.

Här är en sammanställning Golfbladet gjort – 5 saker som håller Rory McIlroy kvar i toppen

1. Han måste behärska sig och inte låta känslorna ta över. Ryder Cup blev en storförlust för Europas lag och det vi minns allra mest är tårarna som rullade nedför Rory McIlroys kinder där ute på golfbanan. Förlusten tog hårt och det var en riktigt ledsam intervju som tv-tittarna tvingades uthärda. Nordirländaren var så till den milda grad nedbruten av sitt dåliga spel och lagets fiasko att han grät inför hela världen. Att vara emotionell är ett trevligt drag hos en elitgolfspelare, men när det kommer till tävling måste McIlroy se upp med att låta hjärtat härska. Att tänka positivt in i det sista är detaljen som skapar en vinnare där ute på banan.

2. Hålla passionen för golf levande. Den sport han kom att älska tidigt i livet blev den han kunde livnära sig på, och dessutom spelade han så bra att prispengarna strömmade in. Sponsorerna står på rad för att få teckna kontrakt med den sympatiske golfaren. I unga år lärde han sig gilla sporten och det brinnande engagemang han kände har svalnat en aning i takt med att han numera rest världen runt och tävlat i många år.

Under BMW Championship avslöjade Rory McIlroy vad som fick honom att bli förälskad i golf.

–Jag minns att Tiger vann ”the U.S. Amateur”. Jag minns att jag såg det. Redan innan han blev proffs gillade jag att titta på och spela och öva och försöka bli bättre.

Rory tittade på PGA Tour-rundorna på lördags – och söndagskvällen och gick sedan och la sig. Dessutom brukade han gå ut nästa dag och träna på att försöka bli bättre genom att förbättra sina färdigheter.

Läs också: McIlroy hoppas på pappa-lycka>>>

Det är många spelare som haft svårt att fokusera på golfen i och med karantänregler och corona-tester, som hela tiden präglar livet på touren. Även Rory McIlroy känner av hur tristessen och tröttheten tar över vardagen när allt resande blir så krångligt. Dessutom har det varit tävlingar som spelats utan publik. Det ger ingen som helst sporre för en talangfull proffsgolfare. Att värna om passionens låga för golfen blir något av en utmaning för Rory nästa år, men ett måste för att klara kraven på touren och för att hålla alla motspelare borta från segerpokalen.

Rory McIlroy

3. Skapa balans mellan familj och golfen. Rory McIlroy blev pappa till en förtjusande liten flicka. Poppy Kennedy McIlroy föddes måndagen den 31 augusti 2020 klockan 12:15 på eftermiddagen på Jupiter Medical Center in Jupiter. När man får barn ställs allt på ända och med lyckan kommer oro och en vilja att kämpa och göra allt för familjen. Samtidigt som Rory McIlroy vill vara hemma mycket med hustrun Erica och dottern, dels för att han saknar dem och dels för att inte förlora värdefull tid när Poppy är liten. Men han måste också tänka på att hålla blicken på bollen och se till att slå den snabbt i hål, så att segrarna inte blir färre. Fokus på tävlingarna.

4. Puttningen måste finslipas. Visst är Rory McIlroy en baddare med puttern på green, men övning ger färdighet och mer träning bör läggas på detta viktiga slag om han ska kunna hänga med i eliternas kamp om topposition på världsrankingen nästa år.

5. Måste bli fysiskt starkare. Med åldern kommer skador och den fysiska styrkan är svårare att bibehålla om man inte lägger ned timmar på att träna. Unga spelare, såsom norrmannen Viktor Hovland exempelvis, kombinerar en stark kropp med smidighet vilket gör att vinsterna blir många. Flera pass i gymmet är ett måste för Nordirländaren 2022.

Läs mer här: Rory en vinnare igen>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights