NyheterTävlingar

Harrington gör som Björn om Europa vinner Ryder Cup

Europas kapten i Ryder Cup Pádraig Harrington har lovat att tatuera sig om hans lag vinner Ryder Cup på Whistling Straits den här veckan. Inför Ryder Cup 2018 i Paris lovade Thomas Björn, som då var kapten för det europeiska laget, att tatuera sig om Europa vann. Och de gjorde de och därför har nu Thomas Björn en tatuering med pokalen och slutresultatet på ett ställe ”som bara hans fru kan se”.

– Ja, jag kommer att tatuera mig om laget vinner den här veckan. Faktum är att jag skulle att gjort så mycket mer för en seger, så en tatuering känns helt OK, menar Harrington.

– Det känns som att det numera är en oskriven regel att kapten ska tatuera sig om laget vinner. Jag har inga tatureringar idag, så det blir en ny upplevelse för mig, om vi skulle vinna.

Rookies och rutinerade rävar

Harrington har en rätt erfaren trupp till sitt förfogande med en medelålder på 34 år och sammanlagt 38 Ryder Cup-starter i laget jämfört med bara de 12 starter spelarna i USA har gjort. Europa har fyra spelare över 40 år där Lee Westwood är äldst med sina 48 år, medan Paul Casey, Sergio Garcia och Ian Poulter är de tre övriga rutinerade 40-plussare i laget.

Harrington har också tre rookies i sitt lag som dock inte är några nybörjare på världsscenen. Shane Lowry vann The Open 2019, WGC Bridgestone Invitational 2015 samt en mängd topp-10-placeringar i stora tävlingar världen över.

Bernd Wiesberger har två Rolex Series-vinster och Viktor Hovland har vunnit två tävlingar på PGA-touren och tog även hem sin, och Norges, första tävling på Europatouren i somras.

Viktor Hovland har en förmåga att hamna i händelsernas centrum.

Kapten Harrington är mycket nöjd med hur hans debutanter har betett sig under veckan, men en av dem sticker ut: Viktor Hovland.

– Han har varit lysande. Han har varit i centrum för det mesta den här veckan och verkar njuta av att vara här.

Viktor Hovland blir Norges första spelare i Ryder Cup och Harrington har stora förväntningar på norrmanen. När han frågade europeiska spelarna om vem de helst skulle vilja spela med i veckan svarade alla att de ville spela med Hovland. Så sannolikheten är stor att vi få se mycket av Norges stjärna i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights