NyheterTävlingar

Birdiefest i Dallas

Det var många låga scorer under det första varvet av At&T Byron Nelson på TPC Craig Ranch norr om Dallas. Hela 132 av 156 spelare gick under par och lägst av alla på nio under par gick amerikanarna J.J. Spaun och Jordan Spieth.

– Det är en bra golfbana, men den spelas så lätt som den kan spela, menade Aaron Wise som vann tävlingen 2018 och som gick runt det första varvet på 64 slag.

– Vi fick massor av regn i två dagar och sedan perfekt väder idag. Helt vindstilla på en mjuk bana så det var bara att jaga birdies.

Hemmasonen Jordan Spieth spelar sin första tävling sedan Masters i april. Veckan efter Masters insjuknade Spieth i Covid-19 och har därför varit i karantän några veckor. Men nu är han tillbaka, och fortsatte med sin fina spel som har gett honom sex topp-10 placeringar under året.

Matsuyama tillbaka efter sin historiska seger

Även för Hideki Matsuyama var det första tävlingen sedan han vann Masters på Augusta National. Hans paus berodde dock inte på Covid-19. Matsuyama har varit hemma i Japan och blivit firad som en hjälte några veckor efter sin historiska seger.

Hideki Matsuyama spelar sin första tävling efter sin seger på Augusta National.

Det fanns en viss ringrost hos japanen i början, men sedan kom han igång och slutade på 68 slag, fyra under par.

– Jag kände mig verkligen som en Masters-mästare för på varje hål fick jag applåder och ett fantastiskt bemötande. Det kändes riktigt bra att spela min första tävling som Masters-vinnare, sa Matsuyama efteråt.

Bakom ledarduon på nio under par finns en kvartett på åtta under. Aaron Wise, Doc Redman, Joseph Bramlett och spanjoren Rafa Cabrera Bello kom alla in på 64 slag. En mängd spelare delar sjunde platsen, däribland Sergio Garcia och Alex Norén som hade en bra inledningsrunda innehållandes hela nio birdies. Även Jonas Blixt spelade bra på torsdagen. Det blev tre birdies och två fina eagles för Blixt som kom in på sex under par och delar 19:e platsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights