Nyheter

OS-golfen – drömstart för Madelene Sagström

Värmen var nästan outhärdlig. Ändå satte Madelene Sagström sina motståndare på plats och imponerade stort på Kasumgaseki Golf Club. Hon leder överraskande OS-golfen efter första rundan..
– Det handlar om att spara på energin och inte bli galen, säger hon om hettan i Tokyo.

Nu hoppas vi på blågul OS-medalj. Den vill vi gärna se att hon tar med sig hem eftersom de är så sällsynta i vårt land. Kanske blir det Madelene Sagström som gör oss den glädjen.

Onsdagens runda var i princip felfri. Hon inledde med fyra birdies och inga bogeys på första nio hålen och en delad ledning.

Den blev till ensam ledning när hon på tian, ett par 3-hål på 157 meter sänkte en birdieputt på drygt fyra meter innan indiskan kommit ikapp.

Med fem slag under par var hon riktigt nöjd:
– Mitt korta spel räddade mig. Förhållandena är perfekta och passar mitt järnspel, säger Sagström.

Med nästan 35 grader varmt på banan i skuggan (!) på onsdagen var det svårt att hålla koncentrationen i schack.

– Det är varmt, jag ska inte ljuga men det går att hantera. Många av oss har spelat i Asien och vet hur man ska göra. Det handlar om att spara på energin och inte bli galen, säger Sagström

Svimmade i hettan

US Open-vinnaren Yuka Sasos caddie tvingades avbryta inspelsvarvet och uppsöka sjukvård efter att ha drabbats av värmeslag. Han fick sedan föras akut till sjukhus. Även Madelenes caddie Alain Clarke såg svimfärdig ut och bar en iskall handduk på huvudet för att inte få värmeslag.

Se filmen här där svenskan tar ledningen efter första rundan i OS-golfen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights