NyheterTävlingar

Hedwall tvåa i Indien

Olivia Cowan från Tyskland gick den sista dagen av Hero Women´s Indian Open på 68 slag och höll därmed alla konkurrenter bakom sig och tog hem sin första seger i karriären på Ladies European Tour på sitt 96:e försök.

27 gånger har tyskan kommit topp-10 på LET utan att vinna. Men denna gång räckte det hela vägen till seger och hon fick ta emot en segercheck på 60 000 dollar.

Det var en känslosam vinnare som fick ta emot sin första pokal sen hon började på Ladies European Tour 2015.

– Jag har varit nära några gånger och jag är så lycklig att jag äntligen kunde vinna. Det här kommer att vara ett av mina mest minnesvärda ögonblick i min karriär och jag älskar att spela här, sa Cowan efter sin historiska seger.

På sitt 96:e försök vann äntligen Olivia Cowan en tävling på LET: Foto: Hero Women´s Indian Open.

Efter en knackig start på avslutningsvarvet med två inledande bogeys fick Caroline Hedwall ordning på sitt spel och efter fyra birdies på fem hål i mitten av rundan var svenskan i ensam ledning. Men Cowan hade en växel till och spelade felfri golf på de sista nio och vann till slut med tre slag före Hedwall. Det var tredje gången på fem starter som Caroline Hedwall blev tvåa i Hero Women´s Indian Open.

– Efter min birdie på det 17:e hålet kände att jag kunde vinna tävlingen, men på den här banan är ingenting säkert och jag är medveten om att allt kan hända på det sista hålet, menade Cowan.

Indien hade fyra spelare topp-8 i årets upplaga av Hero Women´s Indian Open. Dessutom blev 16-åriga Avani Prashanth bästa amatör på en 12:e plats efter en fantastiskt avslutning.

Näst bästa svenska blev Moa Folke på en delad 10:e plats. Linda Wessberg, som var i ledningen efter det första varvet, delade 12:e platsen med bland annat Elin Arvidsson.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Hero Women´s Indian Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights