NyheterTävlingar

McIlroy världsetta igen

Drygt 10 år efter att ha hamnat i toppen av världsrankingen för första gången i karriären som 22-åring är Rory McIlroy återigen världsetta. Detta efter att ha försvarat sin titel i The CJ Cup i helgen. Det är nionde gången som nordirländaren kliver högst upp på världsrankingen och på Congaree Golf Club kunde han kosta på sig bogeys på 17 och 18 och ändå vinna med ett slag före Kurt Kitayama och ytterligare ett före K.H. Lee. Fjärdeplatsen delades av två européer, Tommy Fleetwood och Jon Rahm.

Segern var McIlroys 23:e på PGA-touren och han kliver nu upp som etta på världsrankingen för första gången sedan sommaren 2020.

När McIlroy missade cuten i Valero Texas Open i våras kände han att hade tappat spelet helt. Han behövde hitta ett sätt att ”äga” sitt spel igen, undvika djupa dippar på banan och helt enkelt få alla bitar att passa ihop.

– Det har varit sex häftiga och spektakulära månader sen dess, menar McIlroy.

– Jag kom på några saker med mitt spel, och sen har resten fallit på plats, en efter en. Allt har fungerat bra en längre tid nu och nu gäller att se framåt och fortsätta att hålla igång det här fina spelet.

Man kan se ganska tydligt på McIlroys hållning och framförallt gångstil hur det går för honom på golfbanan. Går det bra, studsar han fram som ett litet barn, går det sämre hasar han långsamt framåt med ihopsjunkna axlar.

I helgen på The CJ Cup rörde hans fötter knappt gräset när han i ett högt tempo svävade fram på Congaree Golf Club oftast en bra bit framför sina medspelare Kitayama och lee.

Det här var tredje vinsten för McIlroy i år och han tackade många i sitt segertal och framhöll att det var en laginsats. Han tackade sin fru, dotter, föräldrar, caddie, agent, tränare, tränare, puttingcoach … listan fortsatte en lång stund.

– Det är verkligen en laginsats, och jag tror det är därför jag blir lite känslosam nu. För det är häftigt att vara med på den här resan med alla andra som på olika sätt är jätteviktiga för mig. Det är riktigt coolt, sa den nya världsettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights