NyheterTävlingar

Hole-in-one tog Wessberg till täten i Indien

Europatourveteranen Linda Wessberg har spelat Hero Women´s Indian Open åtta gånger och aldrig missat cuten. Och inte verkar hon göra det i år heller, tvärtom leder Wessberg årets upplaga bland annat efter en läcker hio på det femte hålet i sin väg på en inledande 65-runda på DLF Golf & Country Club.

Förutom hion gjorde Wessberg sex birdies och med endast en bogey på scorekortet kom hon på in på sju under par och leder med ett slag före fransyskan Anais Myessonnier.

– Vi kunde inte riktigt se bollen eftersom vi trodde att den var väldigt nära en av de andra spelarnas boll. Men när vi kom upp på greenen förstod vi vad som hänt, sa Wessberg efteråt.

– Faktum är att jag inte spelade speciellt bra idag, men jag gav mig själv några bra chanser som jag tog tilvara på. Och sen såklart en hio på det hjälpte ju till.

41-åringen, som har tre segrar på LET, ligger först på 99:e plats i Race to Costa del Sol och hoppas att en bra vecka i Indien ska pigga upp en trög säsong.

– Jag har inte haft ett bra år. Jag har spelat ganska bra men har inte alls fått igång puttningen, så när du äntligen ser bollarna trilla ner i hålet är det bra för självförtroendet.

Även två andra svenskor är med högt upp på ledartavlan i Hero Women´s Indian Open. Caroline Hedwall, som vann här 2011, och Elin Arvidsson delar femte platsen på fyra under par.

Linda Wessberg var inte den enda spelaren som gjorde en hole-in-one på torsdagen. Gabrielle MacDonald från Skottland hade en ganska tung inledande runda men slog till med en hio på det 16:e hålet.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Hero Women´s Indian Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights