Tävlingar

Henrik Stenson: ”Jag sover på golvet i natt”

Han är nöjd minsann efter en bra runda i Dubai. Henrik Stenson är vår bäste kandidat på Europatouren och nu när finaldagens första dag är till ända kan han pusta ut. Svensken delar nionde plats på två under par med amerikanen Patrick Reed. Kul att vara bland de topptio efter första dagen. I morgon blir det spännande att följa tävlingen och se vilka som klättrar vidare på ledartavlan. Det kan ju blir ett guldregn över Stenson lagom till jul. Både i pengar och poäng.

Trots dagens lovande insats kan Stenson inte vinna tävlingen eftersom han inte har tillräckligt med ihopskramlade poäng sedan tidigare. Kanske gör det att pressen inte är så stor och han kan slappna av därute på Jumeirah Golf Estates fina East course. Med sina 44 år tillhör Stenson numera det äldre gardet på touren. Han har rutinen och spelar så det ryker i Dubai för att kamma hem så många ranking-poäng som möjligt.
Frågan är dock hur det blir med sömnen i natt. Nej, något festande är det inte tal om i dessa tävlingstider och den rådande pandemi-distanseringen.

Stensons hotellsäng var däremot så tjusigt bäddad att han inte ville förstöra blomdekorationen på lakanen. Här kan vi se en nytagen bild som Henrik Stenson lagt ut i sina sociala medier. Bildtexten är lite skämtsam:
– Jag kommer att sova på golvet i natt. Ingen chans att jag rör det där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights